притисни ентер »

Пандемијата не ги запира градежниците: во јуни издадени дозволи за градби вредни 210 милиони евра

Пандемијата не ги запира градежниците: во јуни издадени дозволи за градби вредни 210 милиони евра

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари, што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба,

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба, 54

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба, 54 или 19,8 отсто се за објекти од нискоградба и 77 или 28,2 процента за објекти за реконструкција. Од вкупно 273-те

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Скопје, 14 август 2020 (МИА) – Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење на станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење на станови

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба, 54

Голем пораст на бројот на дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Голем пораст на бројот на дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Фото: Б. Грданоски Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба, 54

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Скопје, 14 август 2020 () – Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за

И покрај ковид-19 во јуни се граделе станови, но и гасоводи, патишта и електрани

И покрај ковид-19 во јуни се граделе станови, но и гасоводи, патишта и електрани

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12, 9 милијарди денари што е зголемување за 469 отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба, 54

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба, 54

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Зголемен бројот на издадени дозволи за градење, планирани нови 519 станови

Во јуни годинава се издадени 273 одобренија за градење што е за 35,1 отсто повеќе во однос на истиот месец лани. Предвидената вредност на објектите изнесува 12.913.000.000 денари што е зголемување за 469 проценти. Според Државниот завод за статистика, од вкупниот број издадени одобренија за градење, 142 или 52 отсто се за објекти од високоградба, 54