притисни ентер »

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај изјави дека е можно до пролет следната година да биде постигнат договор меѓу Косово и Србија. – Врз основа на состаноците што ги имав во изминатите неколку недели, за кои не сакам да одам во детали, очекувам дијалогот меѓу Косово и Србија да биде завршен до крајот на 2019 или март 2020 година, со договор за взаемно

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај изјави дека е можно до пролет следната година да биде постигнат договор меѓу Косово и Србија. – Врз основа на состаноците што ги имав во изминатите неколку недели, за кои не сакам да одам во детали, очекувам дијалогот меѓу Косово и Србија да биде завршен до крајот на 2019 или март 2020 година, со договор за взаемно

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај изјави дека е можно до пролет следната година да биде постигнат договор меѓу Косово и Србија. – Врз основа на состаноците што ги имав во изминатите неколку недели, за кои не сакам да одам во детали, очекувам дијалогот меѓу Косово и Србија да биде завршен до крајот на 2019 или март 2020 година, со договор за взаемно

Хоџај: До пролет Приштина и Белград ќе се договорат за Косово

Хоџај: До пролет Приштина и Белград ќе се договорат за Косово

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај изјави дека е можно до пролет следната година да биде постигнат договор меѓу Косово и Србија. – Врз основа на состаноците што ги имав во изминатите неколку недели, за кои не сакам да одам во детали, очекувам дијалогот меѓу Косово и Србија да биде завршен до крајот на 2019 или март 2020 година, со договор за взаемно

И косовскиот премиер Харадинај бара Рамковен договор

И косовскиот премиер Харадинај бара Рамковен договор

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај изјави дека, за да се унапреди процесот на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е еден рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на прес-конференција по вчерашната седница на Владата изјави дека еден таков претходен

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Хоџај: Договор меѓу Приштина и Белград е можен до следната пролет

Косовскиот вицепремиер Енвер Хоџај изјави дека е можно до пролет следната година да биде постигнат договор меѓу Косово и Србија. – Врз основа на состаноците што ги имав во изминатите неколку недели, за кои не сакам да одам во детали, очекувам дијалогот меѓу Косово и Србија да биде завршен до крајот на 2019 или март 2020 година, со договор за взаемно

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај изјави дека, за да се унапреди процесот на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е еден рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на прес-конференција по денешната седница на Владата изјави дека еден таков претходен

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај изјави дека, за да се унапреди процесот на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е еден рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на прес-конференција по денешната седница на Владата изјави дека еден таков претходен

Харадинај за царините: За првпат губењето време ја чини Србија

Харадинај за царините: За првпат губењето време ја чини Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај истакна дека со царините била создадена ситуација со одолговлекувањето на постигнувањето договор да губат двете страни. „За првпат губењето време ја чини Србија“, истакна Харадинај во Приштина, на прашањето дали царините ќе останат на сила сѐ додека Белград не ја признае независноста на Косово. Тој царините ги објасни

Харадинај: Неопходен е рамковен договор меѓу Косово и Србија

Харадинај: Неопходен е рамковен договор меѓу Косово и Србија

За да се унапреди процесот на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е еден рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение, изјави денеска косовскиот премиер Рамуш Харадинај. Тој порача дека еден таков претходен договор би бил гаранција за продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина. Според него,

Харадинај: На Приштина и Белград им треба Рамковен договор

Харадинај: На Приштина и Белград им треба Рамковен договор

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај денеска порача дека за унапредување на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение. Харадинај порача дека таков договор би бил гаранција за продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина. Loading...

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај изјави дека, за да се унапреди процесот на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е еден рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на прес-конференција по денешната седница на Владата изјави дека еден таков претходен

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Харадинај: Потребен е рамковен договор за темите на дијалогот меѓу Косово и Србија

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај изјави дека, за да се унапреди процесот на дијалогот меѓу Косово и Србија, неопходен е еден рамковен договор со кој ќе се дефинираат темите за кои двете земји можат да најдат решение, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај на прес-конференција по денешната седница на Владата изјави дека еден таков претходен