притисни ентер »

Објавени добитниците  на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се Мирјана Стакиќ (Србија), Алтенка Сапунџиева (Бугарија) и Зоран Пеневски (Србија). Наградата ја доделуваат издавачката куќа „Феникс“ и фондацијата „Македонија презент“, а се доделува за севкупен книжевен придонес, особено на планот на културната соработка и размена на литературите на Балканот

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се авторите Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија. Наградата востановена од Издавачката куќа Феникс и Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент од Скопје, како што соопштуваат, се доделува за нивниот севкупен книжевен

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

Објавени добитниците на наградата „Ана Франк“

– Годинашни добитници на Меѓународната награда „Ана Франк“ се авторите Мирјана Стакиќ и Зоран Пеневски, двајцата од Србија и Алтенка Сапунџиева од Бугарија. Наградата востановена од Издавачката куќа Феникс и Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација Македонија презент од Скопје, како што соопштуваат, се доделува за нивниот севкупен