притисни ентер »

Грција ќе ги признава сите вакцини против коронавирусот

Грција ќе ги признава сите вакцини против коронавирусот

Во Грција ќе можат да патуваат и оние кои се вакцинирале со руската и кинеската вакцина. Грција ќе ги признава сите вакцини против коронавирусот, а не само оние одобрени од Европската агенција за лекови (ЕМА), кога ќе почне да прима странски туристи од 14 мај. На граница ќе се признаваат и сертификатите за вакцинирање со руските и кинеските вакцини,

Грција ќе ги прифаќа и туристите кои се вакцинирани со руската и кинеската вакцина

Грција ќе ги прифаќа и туристите кои се вакцинирани со руската и кинеската вакцина

Грција ги отвора своите граници за туристи на 14 мај, а за влез во земјата ќе бидат прифатени повеќе вакцини против Ковид-19 меѓу кои и руската и кинеските. Според здравствените протоколи што ги усвои Грција, објавени на веб-страницата на грчкото Министерство за надворешни работи, на граница ќе се признаваат и сертификатите за вакцинирање со руските

Грција ќе прима туристи и вакцинирани и со руска и кинеска вакцина против ковид 19

Грција ќе прима туристи и вакцинирани и со руска и кинеска вакцина против ковид 19

Според здравствените протоколи што ги усвои земјата, објавени на веб страницата на грчкото министерствио за надворешни работи, на граница ќе се признаваат и сертификатите за вакцинирање со руските и кинеските вакцини, кои сè уште не се одобрени за користење во Европска унија. Грчките туристички власти објавија дека негативен ПЦР тест нема да се бара

Во Грција ќе бидат добредојдени и оние туристи коишто се вакцинирани со кинески и руски вакцини

Во Грција ќе бидат добредојдени и оние туристи коишто се вакцинирани со кинески и руски вакцини

Како што е најавено, Грција ќе ги отвори своите граници за странски туристи на 14 мај и за влез кај нашиот јужен сосед ќе бидат прифатливи сите вакцини против ковид-19, а не само оние одобрени од Европската агенција за лекови (ЕМА). Според здравствените протоколи што ги усвои Грција, објавени на веб-страницата на грчкото Министерство за надворешни

Грција ги прифаќа и туристите со кинески и руски вакцини

Грција ги прифаќа и туристите со кинески и руски вакцини

Грција ќе ги признава сите вакцини против ковид-19, а не само оние одобрени од Европската агенција за лекови (ЕМА), кога ќе почне да прима странски туристи од 14 мај, кога и официјално ја отвора својата летна сезона. Според здравствените протоколи што ги усвои земјата, објавени на веб страницата на грчкото Министерствио за надворешни работи, на граница

Грција останува затворена до 14 мај

Грција останува затворена до 14 мај

Одлуката на грчката Влада за привремена затворање на копнените граници и забраната за влез во Грција на државјани на трети земји, е продолжена до 14 мај 2021 година, што значи дека јужниот сосед и понатаму останува затворен за македонските државјани, јави дописничката на МИА од Атина. Претходната одлука беше издадена во понеделникот, а во Службен