притисни ентер »

Ангеловска: За догодина растот на економијата проектиран на 3,8 отсто

Ангеловска: За догодина растот на економијата проектиран на 3,8 отсто

За следната година, растот на економијата е проектиран на 3,8 отсто, а буџетскиот дефицит на 2,3 проценти, изјави денеска министерката за финансии, Нина Ангеловска и, без многу детали, додаде дека буџетот следната година ќе биде насочен кон инвестирање во човечкиот капитал. „Предвидени се значајни мерки за поддршка на граѓаните. Фокусот на буџетот

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Растот на економијата следната година според владината проекција е 3,8 отсто. Ова го соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања, споделувајќи ги основните контури од буџетот за 2020 година која е во владина процедура. Потенцира дека буџетот треба да биде усвоен следнава недела на седница на Влада, а дека

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот на 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот на 2,3

Споделувајќи ги само основните контури од буџетот за 2020 година, Ангеловска потенцира дека буџетот следната година ќе биде насочен кон инвестирање во човечкиот капитал. Растот на економијата следната година е проектиран на 3,8 отсто, а буџетскиот дефицит на 2,3 проценти, соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот на 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот на 2,3

Растот на економијата следната година е проектиран на 3,8 отсто, а буџетскиот дефицит на 2,3 проценти, соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања. Споделувајќи ги само основните контури од буџетот за 2020 година, Ангеловска потенцира дека буџетот следната година ќе биде насочен кон инвестирање во човечкиот

Растот на економијата следната година е проектиран на 3,8 отсто

Растот на економијата следната година е проектиран на 3,8 отсто

Фото: Б. Грданоски Растот на економијата следната година е проектиран на 3,8 отсто, а буџетскиот дефицит на 2,3 проценти, соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања. Споделувајќи ги само основните контури од буџетот за 2020 година, Ангеловска потенцира дека буџетот следната година ќе биде насочен кон

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот на 2,3 проценти

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот на 2,3 проценти

Растот на економијата следната година е проектиран на 3,8 отсто, а буџетскиот дефицит на 2,3 проценти, соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања. Споделувајќи ги само основните контури од буџетот за 2020 година, Ангеловска потенцира дека буџетот следната година ќе биде насочен кон инвестирање во човечкиот

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Растот на економијата следната година според владината проекција е 3,8 отсто. Ова го соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања, споделувајќи ги основните контури од буџетот за 2020 година која е во владина процедура. Потенцира дека буџетот треба да биде усвоен следнава недела на седница на Влада, а дека

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Растот на економијата следната година според владината проекција е 3,8 отсто. Ова го соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања, споделувајќи ги основните контури од буџетот за 2020 година која е во владина процедура. Потенцира дека буџетот треба да биде усвоен следнава недела на седница на Влада, а дека

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Растот на економијата следната година според владината проекција е 3,8 отсто. Ова го соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања, споделувајќи ги основните контури од буџетот за 2020 година која е во владина процедура. Потенцира дека буџетот треба да биде усвоен следнава недела на седница на Влада, а дека

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

– Растот на економијата следната година според владината проекција е 3,8 отсто. Ова го соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања, споделувајќи ги основните контури од буџетот за 2020 година која е во владина процедура. Потенцира дека буџетот треба да биде усвоен следнава недела на седница на Влада, а

Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Растот на економијата следната година според владината проекција е 3,8 отсто. Ова го соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска, споделувајќи ги основните контури од буџетот за 2020 година која е во владина процедура. Потенцира дека буџетот треба да биде усвоен следнава недела на седница на Влада, а дека во фокусот на буџетот за 2020

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Ангеловска: Растот на економијата во 2020 проектиран на 3,8 отсто, дефицитот 2,3

Растот на економијата следната година според владината проекција е 3,8 отсто. Ова го соопшти денеска министерката за финансии Нина Ангеловска одговорајќи на новинарски прашања, споделувајќи ги основните контури од буџетот за 2020 година која е во владина процедура. Потенцира дека буџетот треба да биде усвоен следнава недела на седница на Влада, а дека