притисни ентер »

Жените кои се занимаваат со овие три професии имаат поголеми шанси за срцеви заболувања

Жените кои се занимаваат со овие три професии имаат поголеми шанси за срцеви заболувања

Срцевите заболувања се меѓу најсериозните здравствени проблеми во светот, особено кај постарите лица . Истражувачите предупредуваат дека неколку фактори на животниот стил влијаат на ризикот од срцеви заболувања. Тука влегуваат нездрави диети, недостаток на физичка активност и пушење. Сепак, не е посветено доволно внимание на професијата како потенцијален

Жените кои се занимаваат со овие три професии имаат поголеми шанси за срцеви заболувања

Жените кои се занимаваат со овие три професии имаат поголеми шанси за срцеви заболувања

Срцевите заболувања се меѓу најсериозните здравствени проблеми во светот, особено кај постарите лица . Истражувачите предупредуваат дека неколку фактори на животниот стил влијаат на ризикот од срцеви заболувања. Тука влегуваат нездрави диети, недостаток на физичка активност и пушење. Сепак, не е посветено доволно внимание на професијата како потенцијален

Предупредувачки знаци: Овие симптоми покажуваат дека е време да посетите кардиолог

Предупредувачки знаци: Овие симптоми покажуваат дека е време да посетите кардиолог

Обрнете внимание на симптомите затоа што некои од нив не се безопасни како што изгледаат, па ако ги почувствувате, посетете кардиолог. Еве кои симптоми укажуваат на кардиоваскуларни заболувања и кои фактори го зголемуваат ризикот од нив. Болка во градите Болката во градите укажува дека нешто не е во ред и дека треба да направите контрола. Иако срцето

Доцната вечера може негативно да влијае на срцето, особено кај жените

Доцната вечера може негативно да влијае на срцето, особено кај жените

Доцните вечери и генерално тешките оброци во текот на ноќта може да го загрозат кардиоваскуларното здравје на многу жени, сугерираат новите истражувања. Истражувачите од универзитетот Колумбија во Њујорк откриле дека оние кои конзумирале повеќе калории доцна имаат поголем ризик од срцеви заболувања. loading... Недостатокот на сон негативно влијае на

Професии кои лошо влијаат на кардиоваскуларното здравје

Професии кои лошо влијаат на кардиоваскуларното здравје

Новите истражувања откриле дека одредени професии носат поголеми ризици од лошо кардиоваскуларно здравје за жените кои ги извршуваат. Според првичните сознанија на истражувањето, претставени на конференцијата „ American Heart Association’s Scientific Sessions 2019“ на Американското здружение за срце во Филаделфија, социјалните работници, медицински

Кои професии се најлоши за здравјето на срцето

Кои професии се најлоши за здравјето на срцето

Изненадувачки или не, новите истражувања откриле дека одредени професии носат поголеми ризици од лошо кардиоваскуларно здравје за жените кои ги извршуваат. Според првичните сознанија на истражувањето, претставени на конференцијата „ American Heart Association’s Scientific Sessions 2019“ на Американското здружение за срце во Филаделфија, социјалните