притисни ентер »

Зверев ја наследи Штефи Граф со олимпиското злато

Зверев ја наследи Штефи Граф со олимпиското злато

Германецот Александер Зверев покажа дека е во најдобрата форма во својата кариера, освојувајќи го олимпиското злато во тенис, победувајќи го рускиот ривал Карен Хачанов за само 79 минути со 6:3/6:1. Ова е прв златен медал во тенис за Германија од легендарниот успех на Штефи Граф во Сеул во 1988 година, година во која Германката стигна до „златниот

Зверев ја наследи Штефи Граф со олимпиското злато

Зверев ја наследи Штефи Граф со олимпиското злато

Германецот Александер Зверев покажа дека е во најдобрата форма во својата кариера, освојувајќи го олимпиското злато во тенис, победувајќи го рускиот ривал Карен Хачанов за само 79 минути со 6:3/6:1. Ова е прв златен медал во тенис за Германија од легендарниот успех на Штефи Граф во Сеул во 1988 година, година во која Германката стигна до „златниот