притисни ентер »

По која почетна цена ЗК „Пелагонија“ си ја продава златната кокошка?

По која почетна цена ЗК „Пелагонија“ си ја продава златната кокошка?

6,7 милиони евра е сумата по која битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја продава златната кокошка. Имено се работи за гасната централа во Логоварди која што има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати електрична енергија. Дека оваа „златна кокошка“ е ставена на продажба станува јасно од понудата објавена на Македонската берза. Таа централа

Зошто ЗК „Пелагонија“ ја продава централата која е златна кокошка?

Зошто ЗК „Пелагонија“ ја продава централата која е златна кокошка?

По почетна цена од 6,7 милиони евра , Битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја нуди на продажба својата компанија за производство на електрична енергија со седиште во Логоварди. Ова станува јасно од понудата која е ставена на веб страницата на Македонската берза за хартии од вредност. Таа централа има  капацитет за производство на 3 мегавати струја

Се продава гасната централа Логоварди Битола

Се продава гасната централа Логоварди Битола

Во јавниот повик за понуди, сопственикот „ЗК Пелагонија“ го продава 100% удел. Компанијата „ЗК ПЕЛАГОНИЈА АД БИТОЛА“ соопшти дека е објавен ЈАВЕН ПОВИК за доставување на понуди за интерес за купување на уделот кој ЗК Пелагонија АД Битола го поседува во Трговското друштво за производство на електрична енергија ПЕЛАГОНИЈА ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Логоварди Битола

ЗЛАТНА КОКОШКА: Што продава ЗК „Пелагонија“ ?

ЗЛАТНА КОКОШКА: Што продава ЗК „Пелагонија“ ?

Битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја нуди на продажба својата компанија за производство на електрична енергија со седиште во Логоварди, објави компанијата на веб страницата на Македонската берза за хартии од вредност. Централата до 2030 година има загарантирана цена од 180 евра за секој продаден мегаватчас струја, а нејзината почетна цена за

ЗК „Пелагонија“ ја продава гасната централа во Логоварди

ЗК „Пелагонија“ ја продава гасната централа во Логоварди

Компанијата ги продава сите удели во оваа централа за производство на електрична енергија која има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати електрична енергија. ЗК „Пелагонија“ ја продава централа на биогас во Логоварди која има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати струја од биогас, објави компанијата на сајтот на Македонска

Која златна кокошка е на продажба?

Која златна кокошка е на продажба?

ЗК „Пелагонија“ ја понуди на продажба гасната централа во Логоварди која има инсталиран капацитет за производство на 3 мегавати струја од биогас. Централа до 2030 година има загарантирана цена од 180 евра за секој продаден мегаватчас струја, а нејзината почетна цена за продажба е 6,7 милиони евра Битолската агрокомпанија ЗК „Пелагонија“ ја нуди на