притисни ентер »

Научниците оживеале животно, што било замрзнато 24.000 години

Научниците оживеале животно, што било замрзнато 24.000 години

Одамна е познато дека едноставните организми како што се бактериите можат да преживеат илјадници години во вечен мраз, но сега експертите дополнително потврдија дека ова може да важи и за посложените организми. „Тоа е животно со нервен систем, мозок и други органи“, вели биологот Стас Малавин од научниот центар за биолошки истражувања Пушчино. „Нашата

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

ФУТУРАМА Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз! 3 минути 0 0 Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало да се размножува. Познато е дека едноставните организми како

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало да се размножува. Познато е дека едноставните организми како што се бактериите можат да преживеат илјадници години во мраз, но сега експертите дополнително

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало… Текстот Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз! е превземен од USB.mk . The post Микроорганизам оживеа по 24.000 години

Микроорганизам преживеал 24 000 години замрзнат во Сибир

Микроорганизам преживеал 24 000 години замрзнат во Сибир

Микроскопски повеќеклеточен организам „воскресна“ откако беше замрзнат 24 000 години во Сибир, открива новото истражување. Научници го ископаа животното познато како „bdelloid rotifer“ од реката Алаеза во Рускиот Арктик Кога се одмрзнал микроорганизмот, се размножил асексуално, откако имал поминато милениуми во замрзната состојба на криптобиоза која