притисни ентер »

Гевгелиските матуранти танцуваа на квадрилот на Штраус

Гевгелиските матуранти танцуваа на квадрилот на Штраус

Во центарот на Гевгелија, 150 матуранти од СОУ ,,Јосиф Јосифовски" денеска точно на пладне го одиграа познатиот квадрил од Штраус како дел од „Матурската парада" која годинава се одржа по 13 пат. Тие, со своите врсници од неколку градови во земјава и 70 града од десетина европски земји го славеа матурирањето со парада на младоста која беше полна со

ВИДЕО: Запросување на „Матурската парда“ во Скопје – момче клекна пред својата девојка

ВИДЕО: Запросување на „Матурската парда“ во Скопје – момче клекна пред својата девојка

Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат, пренесува „Сител“. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно напладне во истовреме со нивните врсници од над 60 градови од земјава

Традиционален танц на матуранти - се случи ли запросување?

Традиционален танц на матуранти - се случи ли запросување?

Embedded video for Традиционален танц на матуранти - се случи ли запросување? Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно напладне

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка

И тоа се случи: Запросување на „Матурската парда“ – момче клекна пред својата девојка Овогодишната “Матурска парада” овие двајца матуранти долго ќе ја паметат. Од училиштето велат дека сепак станува збор за шега. Матурантите беа дел од околу илјада средношколци, кои традиционално по 13-ти пат, на плоштадот „Македонија“ го одиграа танцот Квадрил. Точно

ВИДЕО: Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

ВИДЕО: Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ околу 1.000 матуранти учествуваа на традиционалната манифестација „Матурска парада 2019“, каде го одиграа квадрилот. Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот Никола Глигоров од Дирекција за култура и уметност посочи дека е задоволен од овогодинешната

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. „Драги матуранти, со завршувањето на

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. „Драги матуранти, со завршувањето на

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. „Драги матуранти, со завршувањето на

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот на плоштад „Македонија“

Матурантите по 13. пат го одиграа квадрилот на плоштад „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. – Драги матуранти, со завршувањето

Матурантите по 13-ти пат го одиграа квадрилот

Матурантите по 13-ти пат го одиграа квадрилот

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа „Матурската парада 2019 “, а матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, по 13. пат го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на штраусовата опера „Лилјакот“. „Матурската парада“ ја отвори градоначалникот Шилегов. „Драги матуранти, со завршувањето на

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ околу 1.000 матуранти учествуваа на традиционалната манифестација „Матурска парада 2019“, каде го одиграа квадрилот. Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот Никола Глигоров од Дирекција за култура и уметност посочи дека е задоволен од овогодинешната

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ околу 1.000 матуранти учествуваа на традиционалната манифестација „Матурска парада 2019“, каде го одиграа квадрилот. Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот Никола Глигоров од Дирекција за култура и уметност посочи дека е задоволен од овогодинешната

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија"

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија"

Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот Никола Глигоров од Дирекција за култура и уметност посочи дека е задоволен од овогодинешната организација. – Задоволен сум што и оваа година по 13-ти пат успеавме да ја одржиме оваа манифестација. Интересот кај матурантите

Матурантите повторно танцуваа на скопскиот плоштад (ВИДЕО)

Матурантите повторно танцуваа на скопскиот плоштад (ВИДЕО)

„Матурската парада“ и оваа година собра илјадници матуранти на скопскиот плоштад кои се забавуваа и танцуваа „Матурската парада“ и оваа година собра илјадници матуранти на скопскиот плоштад кои се забавуваа и танцуваа квадрил, а не изостана ниту салсата. Прочитајте и... Градоначалникот на Њујорк објави претседателска кандидатура (ВИДЕО)

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“ На плоштадот „Македонија“ околу 1.000 матуранти учествуваа на традиционалната манифестација „Матурска парада 2019“, каде го одиграа квадрилот. Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот

Околу илјада матуранти традиционално одиграа квадрил на скопскиот плоштад

Околу илјада матуранти традиционално одиграа квадрил на скопскиот плоштад

На плоштадот „Македонија" околу 1.000 матуранти учествуваа на традиционалната манифестација „Матурска парада 2019", каде го одиграа квадрилот. Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот Никола Глигоров од Дирекција за култура и уметност посочи дека е задоволен од овогодинешната

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

Околу 1.000 матуранти од Скопје традиционално одиграа квадрил на плоштадот „Македонија“

На плоштадот „Македонија“ околу 1.000 матуранти учествуваа на традиционалната манифестација „Матурска парада 2019“, каде го одиграа квадрилот. Освен во Скопје, парадата на матуранти се одржа и во Охрид, Струга, Гевгелија, Струмица и Валандово. Организаторот на настанот Никола Глигоров од Дирекција за култура и уметност посочи дека е задоволен од овогодинешната