притисни ентер »

Моја Европа: Виктор Орбан, Ангела Меркел и пробивот во браната

Моја Европа: Виктор Орбан, Ангела Меркел и пробивот во браната

Унгарскиот премиер постојано се поставува надвор од демократско-хуманистичкиот консензус. Со него не смее да има соработка. Пишува Кено Верзек. Како стоиш со десницата? Ова во текот на изминатите години во Европа стана политички клучно прашање. И, тоа поради добри причини. Во владите на речиси сите источноевропски членки на ЕУ има т.н. десни популисти

Интервју со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс: Унгарската влада не финансира антинато пропаганда во Македонија

Интервју со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс: Унгарската влада не финансира антинато пропаганда во Македонија

Унгарија со години се залага за прием на Македонија во НАТО и ЕУ и нема интерес сега да работи против тоа. Унгарскиот амбасадор во Македонија, Ласло Дукс, во интервјуто за „Слободен печат“ ги отфрли тврдењата на словенечките медиуми – пред сè на порталот Нецензурирано – како и тие на еврофункционерот Ги Верхофштат, дека бизнис-кругови блиски до владата

Унгарија не финансира антинато пропаганда во Македонија – НАТО може мирно да спие

Унгарија не финансира антинато пропаганда во Македонија – НАТО може мирно да спие

Унгарскиот амбасадор во Македонија, Ласло Дукс, во интервју за весникот „Слободен печат“ , ги отфрла тврдењата на словенечкиот портал „Нецензурирано“, како и на европратеникот Ги Верхофштад, дека бизнис кругови блиски до владата на Виктор Орбан финансираат пропаганда против евроатлантската интеграција на Македонија. Дали некои други центри го прават

Амбасадорот на Унгарија, Ласло Дукс за „Слободен печат“: Дали Орбан финансира пропаганда против НАТО и ЕУ во Македонија?

Амбасадорот на Унгарија, Ласло Дукс за „Слободен печат“: Дали Орбан финансира пропаганда против НАТО и ЕУ во Македонија?

Гледаме дека приемот во НАТО е најважен столб на стабилноста, така што можам да ви кажам дека унгарската влада не финансира во било која форма анти-НАТО и анти-ЕУ пропаганда – вели во интервјуто за „Слободен печат“, амбасадорот на Унгарија, Ласло Дукс. Унгарскиот амбасадор Ласло Дукс во интервју за „ Слободен печат “ кое ќе биде објавено утре, ги отфрла

Амбасадорот на Унгарија, Ласло Дукс ексклузивно за „Слободен печат“: Дали Орбан финансира пропаганда против НАТО и ЕУ во Македонија?

Амбасадорот на Унгарија, Ласло Дукс ексклузивно за „Слободен печат“: Дали Орбан финансира пропаганда против НАТО и ЕУ во Македонија?

Унгарскиот амбасадор Ласло Дукс во интервју за „Слободен печат“ кое ќе биде објавено утре, ги отфрла тврдењата на словенечкиот портал „ Нецензурирано “, како и на европратеникот Ги Верхофштад, дека бизнис кругови блиски до владата на Виктор Орбан финансираат пропаганда против евроатлантската интеграција на Македонија. Дали некои други центри го прават

Претседателот Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Претседателот Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Денес, во канцелариите на Алијанса за Албанците, претседателот Села го причека на официјална средба унгарскиот амбасадор, Ласло Дукс,. На состанокот тема на дискусија беа предвремените избори, како и општата политичка состојба во земјата. Во врска со ова, претседателот Села истакна дека предвремените избори на 12 април се резултат на потребата за нови

Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Денес, во канцелариите на Алијанса за Албанците, претседателот Села го причека на официјална средба унгарскиот амбасадор, Ласло Дукс. На состанокот тема на дискусија беа предвремените избори, како и општата политичка состојба во земјата. Во врска со ова, претседателот Села истакна дека предвремените избори на 12 април се резултат на потребата за нови

Села- Дукс: 12 април треба да сведочи за демократијата во земјата

Села- Дукс: 12 април треба да сведочи за демократијата во земјата

Денес, во канцелариите на Алијанса за Албанците, претседателот Села го причека на официјална средба унгарскиот амбасадор, Ласло Дукс, известуваат од партијата. На состанокот тема на дискусија беа предвремените избори, како и општата политичка состојба во земјата. „Во врска со ова, претседателот Села истакна дека предвремените избори на 12 април се

Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Скопје, 12 февруари 2020 Денес, во канцелариите на Алијанса за Албанците, претседателот Села го причека на официјална средба унгарскиот амбасадор, Ласло Дукс. На состанокот тема на дискусија беа предвремените избори, како и општата политичка состојба во земјата. Во врска со ова, претседателот Села истакна дека предвремените избори на 12 април се резултат

Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Села на средба со унгарскиот амбасадор Ласло Дукс

Денес, во канцелариите на Алијанса за Албанците, претседателот Села го причека на официјална средба унгарскиот амбасадор, Ласло Дукс. На состанокот тема на дискусија беа предвремените избори, како и општата политичка состојба во земјата. Скопје, 12 февруари 2020 Денес, во канцелариите на Алијанса за Албанците, претседателот Села го причека на официјална