Електричниот Motiv е создаден за сообраќај во градски метежи

Во Лондон е претставен микроавтомобилот Motiv, наменет за возење во градови во кои често има сообраќаен метеж. Гордон Мареј, дизајнерот на McLaren во Формула 1 и на многу тркачки автомобили, моментално работи на значително поинаков модел. Станува збор за микроавтомобил со едно седиште, наречен Motiv. Автомобилот има автоматски управувачки систем, пишува