притисни ентер »

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Српскиот претседтел Александар Вучиќ, реагирајќи денеска на загриженоста на европратеничката Тања Фајон, поради можноста за намалување на изборниот цензус во Србија на три проценти, непосредно пред изборите, изрази надеж дека „таа како истакнат борец за човекови права“ ќе се избори Србите во нејзината родна Словенија да добијат статус на национално

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

– Српскиот претседтел Александар Вучиќ, реагирајќи денеска на загриженоста на европратеничката Тања Фајон, поради можноста за намалување на изборниот цензус во Србија на три проценти, непосредно пред изборите, изрази надеж дека „таа како истакнат борец за човекови права“ ќе се избори Србите во нејзината родна Словенија да добијат статус на национално

Вучиќ: Очекувам Фајон да се избори за Србите да станат национално малцинство во Словенија

Вучиќ: Очекувам Фајон да се избори за Србите да станат национално малцинство во Словенија

Како што јави дописникот на МИА од Белград, претседавачот на Комитетот за стабилизација и асоцијација на Србија и ЕУ, Тања Фајон денеска изјави дека е загрижена поради идејата за намалување на изборниот праг во Србија од пет на три проценти. Српскиот претседател Александар Вучиќ, реагирајќи денеска на загриженоста на европратеничката Тања Фајон, поради

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Српскиот претседтел Александар Вучиќ, реагирајќи денеска на загриженоста на европратеничката Тања Фајон, поради можноста за намалување на изборниот цензус во Србија на три проценти, непосредно пред изборите, изрази надеж дека „таа како истакнат борец за човекови права” ќе се избори Србите во нејзината родна Словенија да добијат статус на национално

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Српскиот претседтел Александар Вучиќ, реагирајќи денеска на загриженоста на европратеничката Тања Фајон, поради можноста за намалување на изборниот цензус во Србија на три проценти, непосредно пред изборите, изрази надеж дека „таа како истакнат борец за човекови права“ ќе се избори Србите во нејзината родна Словенија да добијат статус на национално

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Вучиќ: Тања Фајон нека се избори Србите да станат национално малцинство во Словенија

Српскиот претседтел Александар Вучиќ, реагирајќи денеска на загриженоста на европратеничката Тања Фајон, поради можноста за намалување на изборниот цензус во Србија на три проценти, непосредно пред изборите, изрази надеж дека „таа како истакнат борец за човекови права“ ќе се избори Србите во нејзината родна Словенија да добијат статус на национално

Европратениците Фајон и Билчик загрижени со идејата за намалување на изборниот цензус во Србија

Европратениците Фајон и Билчик загрижени со идејата за намалување на изборниот цензус во Србија

Тања Фајон и Владимир Билчик, членови на делегацијата на Европскиот парламент во меѓупартискиот дијалог во српскиот Парламент, изјавија дека се „загрижени и заинтригирани“ со намалувањето на изборниот цензус од пет на три проценти во Србија, поради тоа што оваа идеја не била тема на дијалогот. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Фајон кажа

Европратениците Фајон и Билчик загрижени со идејата за намалување на изборниот цензус во Србија

Европратениците Фајон и Билчик загрижени со идејата за намалување на изборниот цензус во Србија

-Тања Фајон и Владимир Билчик, членови на делегацијата на Европскиот парламент во меѓупартискиот дијалог во српскиот Парламент, изјавија дека се „загрижени и заинтригирани“ со намалувањето на изборниот цензус од пет на три проценти во Србија, поради тоа што оваа идеја не била тема на дијалогот. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Фајон кажа

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Македонија

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Македонија

Во полемиката во Србија околу измената на Изборниот закон со намалување на цензусот за влез во собранието од сегашните пет на три проценти, се огласи и лидерот на Двери, Бошко Обрадовиќ, кој оцени дека „ако може да се менува изборниот законик, тогаш може и да се одложат изборите преку договор со власта според моделот на Северна Македонија.“ Како што

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти ќе се врати „живовотот во собранието“

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти ќе се врати „живовотот во собранието“

По најавите на српскиот претседател Александар Вучиќ за намалување на изборниот цензус на престојните пролетни парламантерна извори во Србија се разви полемика околу оваа идеја. Како што јави дописникот на МИА од Белград, весникот Политика повикувајќи се на извори од власта викендов објави дека „во Србија може да се очекува намалување на изборниот

Српската опозиција условува: Или техничка влада како „во Северна“ или бојкот на изборите

Српската опозиција условува: Или техничка влада како „во Северна“ или бојкот на изборите

Во полемиката во Србија околу измената на Изборниот закон со намалување на цензусот за влез во собранието од сегашните пет на три проценти, се огласи и лидерот на Двери, Бошко Обрадовиќ, кој оцени дека „ако може да се менува изборниот законик, тогаш може и да се одложат изборите преку договор со власта според моделот на Северна Македонија.“ Како што

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Македонија

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Македонија

Како што јави дописникот на МИА од Белград, Обрадовиќ во соопштенеи оценува дека изборниот цензус се намалува заради бојкотот на „најголемите опозициски партии“, но и за политичките опции и партии кои се поддржани од власта да можат да го надминат минималниот цензус и во собранието да “глумат повеќепартиска парламентарна демократија.“ -Ако изборните

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Северна Македонија

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Северна Македонија

Во полемиката во Србија околу измената на Изборниот закон со намалување на цензусот за влез во собранието од сегашните пет на три проценти, се огласи и лидерот на Двери, Бошко Обрадовиќ, кој оцени дека „ако може да се менува изборниот законик, тогаш може и да се одложат изборите преку договор со власта според моделот на Северна Македонија.“ Како што

Српската опозиција бара модел со техничка влада како во Македонија

Српската опозиција бара модел со техничка влада како во Македонија

Како што е во моментов случајот во Северна Македонија, според Пржинскиот договор или како што минатата година, на ист начин беа организирани парламентарни избори во Австрија, заклучи Обрадовиќ. Во полемиката во Србија околу измената на Изборниот закон со намалување на цензусот за влез во собранието од сегашните пет на три проценти, се огласи и лидерот

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Северна Македонија

Обрадовиќ: Бојкот на изборите или модел со техничка влада како во Северна Македонија

Во полемиката во Србија околу измената на Изборниот закон со намалување на цензусот за влез во собранието од сегашните пет на три проценти, се огласи и лидерот на Двери, Бошко Обрадовиќ, кој оцени дека „ако може да се менува изборниот законик, тогаш може и да се одложат изборите преку договор со власта според моделот на Северна Македонија.” Како што

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти ќе се врати „живовотот во собранието“

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти ќе се врати „живовотот во собранието“

По најавите на српскиот претседател Александар Вучиќ за намалување на изборниот цензус на престојните пролетни парламантерна извори во Србија се разви полемика околу оваа идеја. Како што јави дописникот на МИА од Белград, весникот Политика повикувајќи се на извори од власта викендов објави дека „во Србија може да се очекува намалување на изборниот

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти ќе се врати „живовотот во собранието“

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти ќе се врати „живовотот во собранието“

По најавите на српскиот претседател Александар Вучиќ за намалување на изборниот цензус на престојните пролетни парламантерна извори во Србија се разви полемика околу оваа идеја. Како што јави дописникот на МИА од Белград, весникот Политика повикувајќи се на извори од власта викендов објави дека „во Србија може да се очекува намалување на изборниот

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти се враќа животот во Собранието

Вучиќ: Со намалување на изборниот цензус од 3 проценти се враќа животот во Собранието

Синоќа и самиот претседател Александар Вучиќ, на ТВ Пинк изјави дека се „залага за намалување на изборниот цензус на три проценти, поради тоа што на „тој начин ќе се преслика јавното мнение во собранието.” По најавите на српскиот претседател Александар Вучиќ за намалување на изборниот цензус на престојните пролетни парламантерна извори во Србија се