притисни ентер »

Војска на националниот аеродром во Албанија, работниците штрајкуваат (ВИДЕО)

Војска на националниот аеродром во Албанија, работниците штрајкуваат (ВИДЕО)

Албанската влада ги испрати синоќа војската и полицијата да ги отстранат контролорите на летови кои штрајкуваат од кулата за контрола на летање на еден меѓународниот аеродром во Тирана. Никој не е повреден или уапсен при тоа, пренесува Асошиејтед прес додавајќи дека не е јасно како ќе се одвиваат летовите бидејќи цивилните контролори на летови не се

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедување на аеродромот во Тирана, кој е празен откако сите летови беа откажани поради штрајк. Распроредувањето на специјалците доаѓа по штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинувањата на министерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече

Рама ги обвини Мета и Бериша за поттикнување на штрајкот на контролорите на летање

Рама ги обвини Мета и Бериша за поттикнување на штрајкот на контролорите на летање

Албанскиот премиер Еди Рама во реакција во врска со штрајкот на контролорите на аеродромот во Тирана го обвини претседателот Илир Мета дека тој заедно со Сали Бериша, ги поттикнал котролорите на летање на штрајк. Рама вели дека Илир Мета е поттикнувач на „овој луд удар“ додавајќи дека нема да успеат. Според Рама, групата поттикната од него и Сали Бериша

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воени и полициски специјалци го обезбедуваат празниот аеродром во Тирана

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедување на аеродромот во Тирана, кој е празен откако сите летови беа откажани поради штрајк. Распроредувањето на специјалците доаѓа по штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинувањата на министерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече

Воздушниот простор на Албанија е вон контрола: Рама обвинува за бид за државен удар

Воздушниот простор на Албанија е вон контрола: Рама обвинува за бид за државен удар

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Рама обвинyвa за државен yдap: Воздушниот простор на Албанија е вон контрола

Рама обвинyвa за државен yдap: Воздушниот простор на Албанија е вон контрола

Премиерот на Албанија обвини за државен удар и го посочи претседателот Илир Мета како директен организарот на настаните на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот Еди Рама

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен

Eckалира ситуацијата во Тиpaна: Вoeнaта и спeцијалната полициска единица го обeзбeдуваат аеродромот

Eckалира ситуацијата во Тиpaна: Вoeнaта и спeцијалната полициска единица го обeзбeдуваат аеродромот

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуавњата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Аеродромот во Тирана го обезбедуваат воената и специјалната полициска единица

Воената полиција и силите за брза интервенција се вклучија во обезбедувување на аеродромот во Тирана. Ова доаѓа поради штрајкот што денеска го започнаа контролорите на АлбКонтрол, обвинуањата на минстерката за инфраструктура Белинда Балуку, која овој чин го нарече државен удар, кој според премиерот ЕдРама го поттикнале претседателот Илир Мета и Сали

Штрајк на вработените во конролата за летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Штрајк на вработените во конролата за летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Поради штрајк на вработените во контролата за летање, одложени се сите летови на меѓународниот аеродром во Тирана. Доколку не се најде решение на барањата тие најавуваат и други мерки во блокирање на воздушниот сообраќај. -Оваа состојба доаѓа по бунтот на вработените во компанијата АлбКонтрол, која е во функција на аеродромот. Вработените протестираа

Во Албанија штрајкуваат контролорите на летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Во Албанија штрајкуваат контролорите на летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Поради штрајк на вработените во контролата за летање, одложени се сите летови на меѓународниот аеродром во Тирана. Доколку не се најде решение на барањата тие најавуваат и други мерки во блокирање на воздушниот сообраќај. -Оваа состојба доаѓа по бунтот на вработените во компанијата АлбКонтрол, која е во функција на аеродромот. Вработените протестираа

Во Албанија штрајкуваат контролорите на летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Во Албанија штрајкуваат контролорите на летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Поради штрајк на вработените во контролата за летање, одложени се сите летови на меѓународниот аеродром во Тирана. Доколку не се најде решение на барањата тие најавуваат и други мерки во блокирање на воздушниот сообраќај. -Оваа состојба доаѓа по бунтот на вработените во компанијата АлбКонтрол, која е во функција на аеродромот. Вработените протестираа

Штрајк на вработените во конролата за летање Албанија, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Штрајк на вработените во конролата за летање Албанија, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Поради штрајк на вработените во контролата за летање, одложени се сите летови на меѓународниот аеродром во Тирана. Доколку не се најде решение на барањата тие најавуваат и други мерки во блокирање на воздушниот сообраќај. -Оваа состојба доаѓа по бунтот на вработените во компанијата АлбКонтрол, која е во функција на аеродромот. Вработените протестираа

Штрајк на вработените во конролата за летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Штрајк на вработените во конролата за летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Поради штрајк на вработените во контролата за летање, одложени се сите летови на меѓународниот аеродром во Тирана. Доколку не се најде решение на барањата тие најавуваат и други мерки во блокирање на воздушниот сообраќај. -Оваа состојба доаѓа по бунтот на вработените во компанијата АлбКонтрол, која е во функција на аеродромот. Вработените протестираа

Штрајк на вработените во конролата за летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Штрајк на вработените во конролата за летање, откажани сите летови на аеродромот во Тирана

Поради штрајк на вработените во контролата за летање, одложени се сите летови на меѓународниот аеродром во Тирана. Доколку не се најде решение на барањата тие најавуваат и други мерки во блокирање на воздушниот сообраќај. -Оваа состојба доаѓа по бунтот на вработените во компанијата АлбКонтрол, која е во функција на аеродромот. Вработените протестираа