притисни ентер »

УНХЦР побара од европските земји да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР побара од европските земји да ги примат бродовите со мигранти

Фото: Илустрација Eвропските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море, откако европските земји одбија да ги прифатат во некое од своите пристаништа, порача Агенцијата за бегалци на Обединетите нации, УНХЦР. Специјалниот пратеник на УНХЦР, Винсент Кошетел, денеска изјави

УНХЦР: Европските пристаништа веднаш да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР: Европските пристаништа веднаш да ги примат бродовите со мигранти

Eвропските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море, откако европските земји одбија да ги прифатат во некое од своите пристаништа, порача Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР). Специјалниот пратеник на УНХЦР, Винсент Кошетел, денеска изјави дека ова е „трка со времето“,

УНХЦР: Европските пристаништа веднаш да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР: Европските пристаништа веднаш да ги примат бродовите со мигранти

Eвропските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море, откако европските земји одбија да ги прифатат во некое од своите пристаништа, порача Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР). Специјалниот пратеник на УНХЦР, Винсент Кошетел, денеска изјави дека ова е „трка со времето“,

УНХЦР: Европските пристаништа веднаш да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР: Европските пристаништа веднаш да ги примат бродовите со мигранти

Eвропските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море, откако европските земји одбија да ги прифатат во некое од своите пристаништа, порача Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР). Специјалниот пратеник на УНХЦР, Винсент Кошетел, денеска изјави дека ова е „трка со времето“,

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море поради одбивањето на европските земји да ги прифатат во некое од своите пристаништа. Специјалниот пратеник на УНХЦР Винсент Кошетел денеска изјави дека ова е „трка

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море поради одбивањето на европските земји да ги прифатат во некое од своите пристаништа. Специјалниот пратеник на УНХЦР Винсент Кошетел денеска изјави дека ова е „трка

Европските пристаништа добија наредба итно да ги примаат сите бродови со мигранти

Европските пристаништа добија наредба итно да ги примаат сите бродови со мигранти

УНХЦР тврди дека речиси 600 луѓе загинале или исчезнале во водите меѓу Италија и Либија оваа година. Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море поради одбивањето на европските земји да ги прифатат во некое

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море поради одбивањето на европските земји да ги прифатат во некое од своите пристаништа. Специјалниот пратеник на УНХЦР Винсент Кошетел денеска изјави дека ова е „трка

Европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти, бара УНХЦР

Европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти, бара УНХЦР

Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море поради одбивањето на европските земји да ги прифатат во некое од своите пристаништа. Специјалниот пратеник на УНХЦР Винсент Кошетел денеска изјави дека ова е „трка

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море поради одбивањето на европските земји да ги прифатат во некое од своите пристаништа. Специјалниот пратеник на УНХЦР Винсент Кошетел денеска изјави дека ова е „трка

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

УНХЦР бара европските пристаништа итно да ги примат бродовите со мигранти

Агенцијата за бегалци при ОН (УНХЦР) ги повика денеска европските влади итно да дозволат влез за повеќе од 500 лица, спасени на Медитеранот, чии спасувачки бродови останаа блокирани на море поради одбивањето на европските земји да ги прифатат во некое од своите пристаништа. Специјалниот пратеник на УНХЦР Винсент Кошетел денеска изјави дека ова е „трка

Спасени 211 мигранти од водите на Средоземното море

Спасени 211 мигранти од водите на Средоземното море

Следно Основачот на Опен армс, Оскар Кампс, упати уште еден апел до европските влади за помош Две француски добротворни организации извлекоа уште 81 мигрант од водите кај брегот на Либија во неделата, со што бројот на оние што беа спасени во петокот се искачи на 211 лица. Организациите „Лекари“ без граници и „СОС Медитеран“ интервенираат со помош на