притисни ентер »

„Металика“ донираше 250 илјади евра за изградба на првата болница за детска онкологија во Романија

„Металика“ донираше 250 илјади евра за изградба на првата болница за детска онкологија во Романија

Американскиот метал бенд „Металика“ донираше 250 илјади евра на романска асоцијација која ја гради првата болница за детска онкологија во земјата. Донацијата за фондацијата „Подари живот“ (Give Life) основана во 2012 дојде пред вчерашниот распродаден концерт на групата, кој е нивни четврти во Романија од 1999. Парите беа префрлени преку непрофитната

„Metalica“ донираше 250.000 евра за изградба на болница

„Metalica“ донираше 250.000 евра за изградба на болница

Средствата се наменети за изградба на првата педијатриско-онколошка болница во Букурешт, пишуваат светските медиуми. Чекот од 250.000 евра беше врачен на концертот на „Metalica“ одржав во Букурешт. Инаку изградбата на болницата започнала во 2018. година, а би требало да се заврши кон крајот на следната година. Инаку изградбата е помогната од 260.000

„Металика“ донираше 250.000 евра за изградба на детска онколошка болница во Букурешт

„Металика“ донираше 250.000 евра за изградба на детска онколошка болница во Букурешт

Американскиот метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на здружението кое во Букурешт ја гради првата детска онколошка болница во Романија. „Тоа е гест за кој не сме ни сонувале“, изјави за „Франс транс“ Кармен Ускату, еден од основачите на романската невладина организација „Подари живот“. Од хуманитарната организација „All Within My Hands“, основана

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

Металика дарежливи во Романија, оставија 250 илјади евра за болница

Металика дарежливи во Романија, оставија 250 илјади евра за болница

Пред вчерашниот распродаден концерт во Букурешт американскиот бенд донирал средства на романско здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Dăruiește Viață (Дарувај живот) објави на својата facebook страница за донацијата која била направена преку All Within My Hands непрофитабилната фондација на самиот бенд. Dăruiește

„Металика“ донираше 250.000 евра за изградба на детска онколошка болница во Букурешт

„Металика“ донираше 250.000 евра за изградба на детска онколошка болница во Букурешт

Американскиот метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на здружението кое во Букурешт ја гради првата детска онколошка болница во Романија. „Тоа е гест за кој не сме ни сонувале“, изјави за „Франс транс“ Кармен Ускату, еден од основачите на романската невладина организација „Подари живот“. Од хуманитарната организација „All Within My Hands“, основана

„Металика“ донираше 250.000 евра за изградба на детска онколошка болница во Букурешт

„Металика“ донираше 250.000 евра за изградба на детска онколошка болница во Букурешт

Американскиот метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на здружението кое во Букурешт ја гради првата детска онколошка болница во Романија. „Тоа е гест за кој не сме ни сонувале“, изјави за „Франс транс“ Кармен Ускату, еден од основачите на романската невладина организација „Подари живот“. Од хуманитарната организација „All Within My Hands“, основана

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

Донација од бендот Металика: 250.000 евра за детска онколошка болница во Романија

Донација од бендот Металика: 250.000 евра за детска онколошка болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

Металика донираше 250.000 евра во романската детска болница

Металика донираше 250.000 евра во романската детска болница

Американската група Металика донираше 250.000 евра на романското здружение што ја гради првата педијатриска болница за онкологија во земјата, објави групата, пренесува Ројтерс. Донацијата за Даруеи Виата, основана во 2012 година, беше направена непосредно пред распродадениот концерт на групата во средата во Букурешт. Ова е нивниот четврти концерт во

„Металика” донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика” донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика” донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

„Металика“ донираше 250.000 евра на болница во Романија

Американскиот хеви-метал бенд „Металика“ донираше 250.000 евра на романското здружение кое ја гради првата детска онколошка болница во земјата. Фондацијата Дарујесте Виата (Дарувај живот), е основана 2012 година. Донацијата пак, ја објавија пред концертот на групата во среда, што е веќе распродаден. Изградбата на болницата во Букурешт, започна кон