притисни ентер »

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Објавени првите бенефити за клиентите на Охридска Банка и Шпаркасе Банка На 4 ноември беше извршена промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ официјално стана новиот сопственик на Банката. Со стекнување на 91.57 отсто од акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана не само најголем давател на финансиски услуги

Шпаркасе ја презеде Охридска банка

Шпаркасе ја презеде Охридска банка

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. На денешното објавување на промената на сопственоста на Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. На денешното објавување на промената на сопственоста на Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа

Шпаркасе ја презеде Охридска банка: Станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе ја презеде Охридска банка: Станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. На денешното објавување на промената на сопственоста на Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Штаемеркише Банка и Шпаркасен официјално ја купија Охридска банка за 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјава и ќе држи 14 отсто од банкарскиот пазар. Засега сметките на клиентите Охридска Банка, како и условите за кредити дефинирани со договорите, ќе останат непроменети. Двете

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска ќе се спојат во една банка, условите за клиентите остануваат исти

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска ќе се спојат во една банка, условите за клиентите остануваат исти

Сметките на клиентите на Охридска банка, како и условите за кредити дефинирани во договорите остануваат исти откако австриската Штаермаркише Шпаркасе ја купи Охридска банка. Исто така и условите за користење на платежните картички остануваат непроменети, а клиентите немаат обврска во моментов да ги менуваат своите картички. На денешната прес-конференција

Шпаркасе со преземање на Охридска банка станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе со преземање на Охридска банка станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа со 91,57 отсто од акциите. Откупени се 71 отсто акции

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. На денешното објавување на промената на сопственоста на Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Во наредниот период ќе следи реорганизација, која треба да заврши во април 2021 година, а првите поволности за клиентите на двете банки ги најавуваат од 1 јануари 2020 година за користење на банкоматите и подигнување средства без провизија, како во земјава, така и во земјите од регионот каде е пристуна групацијата. Австриската Штаермаркише Банка и

МОЌЕН БАНКАРСКИ БРЕНД НА ПАЗАРОТ - Штаермеркише ја купи Охридска банка

МОЌЕН БАНКАРСКИ БРЕНД НА ПАЗАРОТ - Штаермеркише ја купи Охридска банка

Како еден од најзначајните настани во историјата на банкарството во земјава беше означена денешната официјална објава за купувањето на Охридска банка од Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, за сума од 48 милиони евра, со што станува сопственик на 91,57 отсто од акциите. „Со стекнување на 91.57 отсто од акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана не само најголем

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска се спојуваат во една банка

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска се спојуваат во една банка

Сметките на клиентите на Охридска банка, како и условите за кредити дефинирани во договорите остануваат исти откако австриската Штаермаркише Шпаркасе ја купи Охридска банка. Исто така и условите за користење на платежните картички остануваат непроменети, а клиентите немаат обврска во моментов да ги менуваат своите картички. На денешната прес-конференција

Шпаркасе ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

Шпаркасе ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

На 4 ноември беше извршена промената на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише банка и Шпаркасен АГ за 48 милиони евра и официјално станаа новите сопственици на банката. Со стекнување на 91,57 отстоод акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана не само најголем давател на финансиски услуги во јужниот дел на Австрија, туку и четврта

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто. На денешното објавување на промената на сопственоста на Охридска банка, соопштија дека Штаермаркише банка и Шпаркасен АГ се стекнаа

Австрискиот газда ќе ги спои Охридска банка и Шпаркасе банка Македонија

Австрискиот газда ќе ги спои Охридска банка и Шпаркасе банка Македонија

Клиентите на двете банки нема да почувствуваат никаква разлика. Ќе ги имаат истите поволности дадени од двете банки, но ќе имаат и нови како користење на банкоматите од двете банки во земјава и банкоматите на Шпаркасе и Есте групацијата. Финансискиот пазар на земјава ќе ја добие четвртата по големина банка со удел на пазарот од 14 отсто која претендира

Австрискиот сопственик ќе ги спои Охридска банка и Шпаркасе банка Македонија

Австрискиот сопственик ќе ги спои Охридска банка и Шпаркасе банка Македонија

Клиентите на двете банки нема да почувствуваат никаква разлика. Ќе ги имаат истите поволности дадени од двете банки, но ќе имаат и нови како користење на банкоматите од двете банки во земјава и банкоматите на Шпаркасе и Есте групацијата. Финансискиот пазар на земјава ќе ја добие четвртата по големина банка со удел на пазарот од 14 отсто која претендира

Шпаркасе и Охридска тргнаа заедно, нема да има отпуштања до јуни 2021 година

Шпаркасе и Охридска тргнаа заедно, нема да има отпуштања до јуни 2021 година

Едно од прашањата кои побудуваат најголем интерес, особено меѓу вработените во двете банки и членовите на нивните потесни семејства е дали ќе има отпуштања на вработени поради дуплирање на дел од позициите на вработените во двете банки. Според Претседателот на Управниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија, г-дин Глигор Бишев, целта е заеднички со сите

Клиентите на Шпаркасе и Охридска ќе имаат на располагање над 120 банкомати во земјава

Клиентите на Шпаркасе и Охридска ќе имаат на располагање над 120 банкомати во земјава

На денешната прес-конференција, по повод купувањето на Охридска банка од страна на Штаермаркише Шпаркасе беа обелоденети дел од придобивките кои ќе ги имаат клиентите на двете банки. На прес-конференцијата беше обелоденето дека целосната интеграција се очекува да се случи во април 2021, а дотогаш напоредно ќе функционираат двете банки. Една од придобивките

Штаермеркише ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

Штаермеркише ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ денеска официјално ја купија Охридска банка за официјално позната сума од 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјата  и ќе држи 14 отсто од банкарскиот пазар. С е најавува дека новата банка ќе стане еден голем регионален финансиски супермаркет