притисни ентер »

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Камион „ман", сопственост на кумановска компанија, вчера се запалил чистејќи снег на улицата „11 Октомври". Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, тешкото товарно возило асистирало на ЈП „Македонија пат" во расчистување на улиците, но околу 14:55 часот се запалило на улицата „11 Октомври" во Куманово. Веднаш на терен излегле

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Камион „ман", сопственост на кумановска компанија, вчера се запалил чистејќи снег на улицата „11 Октомври". Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, тешкото товарно возило асистирало на ЈП „Македонија пат" во расчистување на улиците, но околу 14:55 часот се запалило на улицата „11 Октомври" во Куманово. Веднаш на терен излегле

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Се запали камион чистејќи снег во Куманово Камион „ман“, сопственост на кумановска компанија, вчера се запалил чистејќи снег на улицата „11 Октомври“. Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, тешкото товарно возило асистирало на ЈП „Македонија пат“ во расчистување на улиците, но околу 14:55 часот се запалило на улицата „11

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, тешкото товарно возило асистирало на ЈП „Македонија пат“ во расчистување на улиците, но околу 14:55 часот се запалило на улицата „11 Октомври“ во Куманово. Камион „ман“, сопственост на кумановска компанија, вчера се запалил чистејќи снег на улицата „11 Октомври“. Како што информираат

Во Куманово се расчистуваат остатоците од кашест снег по улиците

Во Куманово се расчистуваат остатоците од кашест снег по улиците

На терен е механизација со плуг за расчистување а кашестиот снег. Во вечерните часови се фрлаше сол и ризла на улиците, на нагорниците, осојничавите места. – И локалните патишта кон селата се проодни, информираше, Момчило Јовановски од секторот за урабнизам од општина Куманово. Екипите на ЈП „Чистота и Зеленило" ги чистеа приодите и пристапите во централното

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Се запали камион чистејќи снег во Куманово

Камион марка „МАН“, сопственост на кумановска компанија, вчера се запалил чистејќи снег на улицата „11 Октомври“. Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, тешкото товарно возило асистирало на ЈП „Македонија пат“ во расчистување на улиците, но околу 14:55 часот се запалило на улицата „11 Октомври“ во Куманово. Веднаш на терен

Во Куманово се расчистуваат остатоците од кашест снег по улиците

Во Куманово се расчистуваат остатоците од кашест снег по улиците

На терен е механизација со плуг за расчистување а кашестиот снег. Во вечерните часови се фрлаше сол и ризла на улиците, на нагорниците, осојничавите места. – И локалните патишта кон селата се проодни, информираше, Момчило Јовановски од секторот за урабнизам од општина Куманово. Екипите на ЈП „Чистота и Зеленило" ги чистеа приодите и пристапите во централното

Се чисти снегот од улиците во Куманово

Се чисти снегот од улиците во Куманово

По снежните врнежи над Куманово, општинските екипи  излегоа на терен и интервенираа. Со механизација се чистат улиците и тротоарите низ Куманово. Уште од утрово се измерени 8см снег, додека минималната температура во текот на ноќта се движеше околу -5 степени целзиусови.