притисни ентер »

Јункер: Некои предвидувања за Западен Балкан не се остварливи

Јункер: Некои предвидувања за Западен Балкан не се остварливи

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, по разговорите со албанскиот премиер Еди Рама изјави дека нема смисла да се антиципира она што некои го предвидуваат во Западен Балкан меѓу Албанија и Северна Македонија. „Ова не е изводливо и само ќе му наштети на процесот на обединување на континентот“, рече Јункер, пренесуваат медиумите од регионот

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е Голема Албанија

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е Голема Албанија

30 Споделувања Share Tweet Албанскиот премиер Еди Рама сонува за нешто големо, а тоа не е Голема Албанија, така барем изјави во Брисел по средбата со претседателот на Европската комисија – Жан Клод Јункер. Прашан од српската агенција Танјуг дали „обединувањето на Албанија со Косово“, за кое често говори, е некаква конкретна стратегија или (само) вид

Јункер: Изборите во Албанија да се одржат на 30 јуни

Јункер: Изборите во Албанија да се одржат на 30 јуни

Иако одби да се меша во дебатата помеѓу Претседателството и мнозинството во Албанија за 30 јуни, Жан Клод Јункер одговори на прашањето на новинарот на Топ Чанел. На заедничката прес конференција со премиерот на Албанија, Еди Рама, претседателот на ЕК, Жан Клод Јункер, рече дека луѓето не треба да бидат спречени да го реализираат тоа демократско право,

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Албанскиот премиер, Еди Рама вечерва изјави дека сонува за нешто поголемо, а тоа не е голема Албанија туку голема Европска Унија со Србите, Македонците и Албанците во неа. По средбата со претседателот на ЕК, Жан Клод-Јункер, на прашање на новинската агенција „Танјуг“ дали обединувањето на Албанија и Косово е некоја конкретна стратегија или вид на притисок

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Албанскиот премиер, Еди Рама вечерва изјави дека сонува за нешто поголемо, а тоа не е голема Албанија туку голема Европска Унија со Србите, Македонците и Албанците во неа. По средбата со претседателот на ЕК, Жан Клод-Јункер, на прашање на новинската агенција „Танјуг“ дали обединувањето на Албанија и Косово е некоја конкретна стратегија или вид на притисок

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Албанскиот премиер, Еди Рама вечерва изјави дека сонува за нешто поголемо, а тоа не е голема Албанија туку голема Европска Унија со Србите, Македонците и Албанците во неа. По средбата со претседателот на ЕК, Жан Клод-Јункер, на прашање на новинската агенција „Танјуг“ дали обединувањето на Албанија и Косово е некоја конкретна стратегија или вид на притисок

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача дека тоа не е негова надлежност. -Тоа е надлежност на ЕУ, на Советот, не моја, ЕУ треба да делува геостратешки, геополитички, и засновано на заслуги, и ако една земја заслужила таа не треба да биде одбиена затоа

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Рама: Сонувам за нешто големо, а тоа не е голема Албанија

Албанскиот премиер, Еди Рама, вечерва изјави дека сонува за нешто поголемо, а тоа не е голема Албанија, туку голема Европска Унија со Србите, Македонците и Албанците во неа. По средбата со претседателот на ЕК, Жан Клод-Јункер, на прашање на новинската агенција „Танјуг“ дали обединувањето на Албанија и Косово е некоја конкретна стратегија или вид притисок

Рама: ЕУ треба да дејствува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да дејствува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер Еди Рама, од Брисел, порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Рама: ЕУ треба да делува геостратешки и врз основа на заслуга за преговорите

Албанскиот премиер, Еди Рама од Брисел порача дека одлуката на ЕУ за отворање на преговори со Албанија и Северна Македонија треба да биде геостратешка и заснована на заслуги, јави дописничката на МИА од Брисел. На новинарско прашање дали би било прифатливо за него Северна Македонија и Албанија да се одвојат во процесот на преговорите, Рама порача дека

Албанскиот премиер Рама во Брисел

Албанскиот премиер Рама во Брисел

Албанскиот премиер Еди Рама денеска во Брисел треба да разговара со претседателите на Европскиот совет и на Европската комисија Жан Клод Јункер и Доналд Туск. До овие средби доаѓа во тензична политичка ситуација кога опозицијата предводена од лидерот на Демократската партија Љуљзим Баша бара оставка на владата и предвремени парламентарни избори. Опозицијата

Албанскиот премиер Рама во Брисел

Албанскиот премиер Рама во Брисел

Албанскиот премиер Еди Рама денеска во Брисел треба да разговара со претседателите на Европскиот совет и на Европската комисија Жан Клод Јункер и Доналд Туск. До овие средби доаѓа во тензична политичка ситуација кога опозицијата предводена од лидерот на Демократската партија Љуљзим Баша бара оставка на владата и предвремени парламентарни избори. Опозицијата