притисни ентер »

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

СОФТВЕР Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp 5 минути 1 1 Многу корисници на апликацијата WhatsApp се одлучија да ги избришат своите профили, а најмногу „благодарение“ на новите правила за податоците кои ги донесе Facebook. Да потсетиме, WhatsApp пред неколку дена ги извести корисниците дека наскоро ќе дојде

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

Signal и Telegram нагло станаа популарни по непопуларните најави на WhatsApp

Многу корисници на апликацијата WhatsApp се одлучија да ги избришат своите профили, а најмногу „благодарение“ на новите правила за податоците кои ги донесе Facebook. Да потсетиме, WhatsApp пред неколку дена ги извести корисниците дека наскоро ќе дојде до промена во политиката, кога станува збор за приватноста. Во принцип, луѓето кои ја користат ќе

„WhatsApp“ си даде автогол: Конкуренцијата „цвета“ поради новите правила

„WhatsApp“ си даде автогол: Конкуренцијата „цвета“ поради новите правила

Многу корисници на апликацијата „WhatsApp“ се одлучија да ги избришат своите профили, а најмногу „благодарение“ на новите правила за податоците кои ги донесе „Facebook“. Потсетуваме, „WhatsApp“ пред неколку дена ги извести корисниците за тоа дека наскоро ќе дојде до промена во политиката, кога станува збор за приватноста. Во принцип, луѓето кои ја

Апликацијата „Signal“ доби над 810.000 нови корисници кои „побегнаа“ од  „WhatsApp“

Апликацијата „Signal“ доби над 810.000 нови корисници кои „побегнаа“ од „WhatsApp“

Бројот на нови корисници на апликацијата за пораки „Signal“ нагло се зголеми во последните денови, откако „WhatsApp“ ја ажурираше политиката за приватност на податоците. Во неделата, апликацијата „Signal“ била инсталирана од околу 810.000 луѓе ширум светот , скоро 18 пати повеќе отколку на 6 јануари, откако „WhatsApp“ ја ажурираше својата политика

Преземањата на Signal скокнаа за 4.200 oтсто откако WhatsApp објави дека ќе ги натера корисниците да споделуваат лични податоци со Фејсбук

Преземањата на Signal скокнаа за 4.200 oтсто откако WhatsApp објави дека ќе ги натера корисниците да споделуваат лични податоци со Фејсбук

Ривалите на WhatsApp добија огромен поттик откако апликацијата за пораки објави дека ќе ги натера корисниците да споделат некои лични податоци со нејзината матична компанија Фејсбук. WhatsApp им соопшти на корисниците дека ќе мораат да се согласат да им дозволат на Фејсбук и неговите подружници да собираат податоци на WhatsApp - вклучително и телефонски

WHATSAPP воведе нови правила: КОЈ НЕМА ДА СЕ СОГЛАСИ, останува без апликацијата!

WHATSAPP воведе нови правила: КОЈ НЕМА ДА СЕ СОГЛАСИ, останува без апликацијата!

WhatsApp воведе нови правила кои корисниците практично ги присилуваат на тоа да ги делат податоците со апликацијата Фејсбук. Доколку ова го одбиете, вашиот профил едноставно ќе исчезне! Интересно е дека доколку ги прифатите, тоа ќе значи дека на Фејсбук ќе му овозможите голем број овластувања кои баш не одат со апликацијата за енкриптирана размена

WHATSAPP воведе нови правила: КОЈ НЕМА ДА СЕ СОГЛАСИ, останува без апликацијата!

WHATSAPP воведе нови правила: КОЈ НЕМА ДА СЕ СОГЛАСИ, останува без апликацијата!

WhatsApp воведе нови правила кои корисниците практично ги присилуваат на тоа да ги делат податоците со апликацијата Фејсбук. Доколку ова го одбиете, вашиот профил едноставно ќе исчезне! Интересно е дека доколку ги прифатите, тоа ќе значи дека на Фејсбук ќе му овозможите голем број овластувања кои баш не одат со апликацијата за енкриптирана размена

Проверете го вашиот профил – доколку ви е вклучена оваа опција, постои можност од хакирање на вашиот телефон

Проверете го вашиот профил – доколку ви е вклучена оваа опција, постои можност од хакирање на вашиот телефон

ИЗВОР Скопје24 | јануари 12, 2021 Во текот на притиснувањето на копчето „Click to chat“, вашиот број ќе биде проследен во URL стрингот. Компанијата „Google“ повеќе пати беше критикувана поради издавање на приватни податоци од корисниците, а сега почна и индексирање на броевите од телефонот преку кои сте ги направиле профилите на „WhatsApp“. Тоа значи

Приватните групи на WhatsApp повторно се појавија на Google

Приватните групи на WhatsApp повторно се појавија на Google

Само неколку дена откако WhatsApp мораше да воспостави нови правила со кои на корисниците им нареди своите податоци да ги споделуваат со Facebook, сега доби срамен нов удар откако приватните групни разговори станаа јавно достапни... Многу приватни WhatsApp групи станаа јавно достапни со пребарување на Google. Така, било кој може да се зачлени, а приватни

WhatsApp ги менува правилата за приватност, денеска ги ажурира условите за користење

WhatsApp ги менува правилата за приватност, денеска ги ажурира условите за користење

Минатата недела многумина доживеаја грубо будење бидејќи новото известување на апликацијата ја подигнува свеста за тоа какви чекори презел WhatsApp во 2016 година за да сподели повеќе информации со Facebook. Денеска, WhatsApp ги ажурира условите за користење и политиката на приватност, пред се за да ги прошири на практиката за тоа како деловните корисници