притисни ентер »

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Роботите со вештачка интелигенција можат да се грижат за фармите поодржливо отколку традиционалното земјоделство. Ова, според новата компанија „Ајрон окс“ во Силиконската долина во САД. Извршниот директор Брендон Александар не може да биде обвинет за неискуство кога станува збор за производство на храна. Тој секое лето од детството го минувал на имотот

Роботи ќе ги заменат земјоделците во работата на нива, во Калифорнија почнаа тестирањата

Роботи ќе ги заменат земјоделците во работата на нива, во Калифорнија почнаа тестирањата

Дали роботите со вештачка интелигенција би можеле во иднина да ги заменат земјоделците во нивната работа на нива? Ова прашање се поставува откако стартап-от Iron Ox од Силиконската долина во Калифорнија се пофали дека разработува технологија, со која земјоделскиот сектор на глобално ниво би станал климатски неутрален, пишува Јаху. Тие веќе обезбедиле

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

ФУТУРАМА Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија 1 минута 0 0 Роботите со вештачка интелигенција можат да се грижат за фармите поодржливо отколку традиционалното земјоделство. Ова, според новата компанија „Ајрон окс“ во Силиконската долина во САД. Извршниот директор Брендон Александар не може да биде обвинет за неискуство кога станува збор

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Роботите со вештачка интелигенција можат да се грижат за фармите поодржливо отколку традиционалното земјоделство. Ова, според новата компанија „Ајрон окс“ во Силиконската долина во САД. Извршниот директор Брендон Александар не може да биде обвинет за неискуство кога станува збор за производство на храна. Тој секое лето од детството го минувал на имотот

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Роботите со вештачка интелигенција можат да се грижат за фармите поодржливо отколку традиционалното земјоделство. Ова, според новата компанија „Ајрон окс“ во Силиконската долина во САД. Извршниот директор Брендон Александар не… Текстот Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија е превземен од USB.mk . The post Револуционерни роботи-земјоделци

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

– Роботите со вештачка интелигенција можат да се грижат за фармите поодржливо отколку традиционалното земјоделство. Ова, според новата компанија „Ајрон окс“ во Силиконската долина во САД. Извршниот директор Брендон Александар не може да биде обвинет за неискуство кога станува збор за производство на храна. Тој секое лето од детството го минувал на

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Роботите со вештачка интелигенција можат да се грижат за фармите поодржливо отколку традиционалното земјоделство. Ова, според новата компанија „Ајрон окс“ во Силиконската долина во САД. Извршниот директор Брендон Александар не може да биде обвинет за неискуство кога станува збор за производство на храна. Тој секое лето од детството го минувал на имотот

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Револуционерни роботи-земјоделци во Калифорнија

Роботите со вештачка интелигенција можат да се грижат за фармите поодржливо отколку традиционалното земјоделство. Ова, според новата компанија „Ајрон окс” во Силиконската долина во САД. Извршниот директор Брендон Александар не може да биде обвинет за неискуство кога станува збор за производство на храна. Тој секое лето од детството го минувал на имотот