притисни ентер »

ПАД на прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

ПАД на прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

ПАД на прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

ПАД на прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во јуни 2020 година во однос на јуни 2019 година бележи пораст кај Интермедијарни производи, освен енергија за 3,1 отсто, додека опаѓање бележи кај

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Скопје, 14 август 2020 () – Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Скопје, 14 август 2020 (МИА) – Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто Скопје, 14 август 2020 (МИА) – Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката

За 17,5 отсто е намален прометот во индустријата

За 17,5 отсто е намален прометот во индустријата

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

Тешkи вpeмиња за македонското стопанство, прометот во индустријата нaмaлeн за 17,5 отсто

Тешkи вpeмиња за македонското стопанство, прометот во индустријата нaмaлeн за 17,5 отсто

– Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален прометот во јуни 2020 година во однос на јуни 2019, додека во однос на мај 2020 е зголемен за 37,7 отсто. Според Државниот завод за статистика, вкупниот промет во индустријата во

ПАД ВО ТУРИЗМОТ ЗА 95 ОТСТО:  Мал број Срби, Турци, Бугари, Албанци сепак шетале низ Македонија

ПАД ВО ТУРИЗМОТ ЗА 95 ОТСТО: Мал број Срби, Турци, Бугари, Албанци сепак шетале низ Македонија

Бројот на туристите во јуни оваа година изнесува 5.210. Реализирани се 14.179 ноќевањата, објави Државниот завод за статистика. Бројот на туристите во јуни 2020 година, во однос на јуни 2019 година, е намален за 95.6 отсто, а бројот на ноќевањата е намален за 94.6  отсто. Бројот на домашните туристи во јуни 2020 година, во однос на јуни 2019 година,

ДЗС: Бројот на туристи во јуни намален за 95,6 отсто

ДЗС: Бројот на туристи во јуни намален за 95,6 отсто

Фото: Маја Јаневска-Илиева Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во јуни 2020 година изнесува 5.210, а бројот на ноќевањата изнесува 14.179. Притоа ДЗС информира дека бројот на туристите во јуни 2020 година, во однос на јуни 2019 година, е намален за 95,6 отсто, а бројот на ноќевањата е намален за 94,6 проценти. Бројот

Тоне туризмот кај нас

Тоне туризмот кај нас

Во периодот јануари – јуни 2020 година во однос на истиот период лани бројот на туристите е намален за 71,8 отсто. Кај домашните туристи намалувањето е за 64,8, додека кај странските за 74,8 проценти. Како што соопшти Државниот завод за статистика, намален е и бројот на ноќевањата, за 71,3 отсто или за 64,1 процент кај домашните и за 75,3 отсто кај