притисни ентер »

Пет победи го делат Манчестер сити од – светски рекорд!

Пет победи го делат Манчестер сити од – светски рекорд!

Актуелниот премиерлигашки лидер Манчестер сити, кој е во невидена серија за „лига петка“ од 20 победи во низа, се наоѓа на пет триумфи за да постави светски рекорд, кој веројатно тешко дека би бил надминат во следните децении во европскиот и светски фудбал. Ако не сте знаеле, бразилска Коритиба е актуелен сопственик на светскиот рекорд од 24 победи