притисни ентер »

Скапи телескопи како космички отпад

Скапи телескопи како космички отпад

Колекцијата на вселенски летала кои ја завршија својата услуга се лизгаат низ космосот, а на групата наскоро ќе и се придружи и телескопот Spitzer на агенцијата NASA, кој во последниве 16 години го набљудува космосот. Бидејќи Spitzer со текот на времето се повеќе се оддалечи од својата матична планета, па управувањето со Земјата станало невозможно,