притисни ентер »

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во однос на декларацијата која ја договорија српскиот претседател, македонскиот премиер и албанскиот премиер во Охрид. -И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во однос на декларацијата која ја договорија српскиот претседател, македонскиот премиер и албанскиот премиер во Охрид. „ И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во однос на декларацијата која ја договорија српскиот претседател, македонскиот премиер и албанскиот премиер во Охрид. „ И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во однос на декларацијата која ја договорија српскиот претседател, македонскиот премиер и албанскиот премиер во Охрид. „ И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот

Мицкоски не знае што точно потпишува Заев во Охрид

Мицкоски не знае што точно потпишува Заев во Охрид

Мицкоски не знае што точно потпишува Заев во Охрид Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски вели дека не знае што точно потпишува премиерот Зоран Заев во Охрид, иако додава дека секоја иницијатива за соработка е добредојдена.

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

Мицкоски: За Македонија не постои друга алтернатива освен полноправно членство во ЕУ

За нас нема алтернатива, освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, одговори денеска Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, а во врска со декларацијата за мал Шенген донесена денеска во Охрид на средбата помеѓу премиерот Рама, претседателот на Србија Вучиќ и премиерот Заев. Мицкоски коментираше:

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген". И во минатото кажавме, и сега ќе

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Тој рече дека нема информација какви се одлуките и што се разговарало, но призна дека за време на нивната последна лидерска средба во кабинетот кај претседателот Стево Пендаровски побарал објаснување. За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција

Мицкоски за Малиот Шенген: За нас нема алтернатива на ЕУ

Мицкоски за Малиот Шенген: За нас нема алтернатива на ЕУ

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, коментирајќи го денешниот состанок за т.н. Мал шенген во Охрид, рече дека за неговата партија нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на Европската Унија. „И во минатото кажавме, и сега ќе го повториме истиот став дека секоја можност која Македонија може да ја искористи, а да се подобри квалитетот

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген“. – И во минатото кажавме, и сега ќе

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Скопје, 10 ноември 2019 (МИА) – За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген“. –

Мицкоски: Не знам што потпишува Заев, поддржуваме иницијативи но ЕУ нема алтернатива

Мицкоски: Не знам што потпишува Заев, поддржуваме иницијативи но ЕУ нема алтернатива

За ВМРО - ДПМНЕ  не постои друга алтернатива освен полноправното членство на Македонија во Европската Унија рече лидерот на партијата Христијан Мицкоски коментирајќи ја идејата за “Мал Шенген”. Одговарајќи на новинарско прашање како ја коментира декларацијата меѓу Македонија, Србија и Албанија тој кажа дека не располага со детали што таа предвидува,

МИЦКОСКИ: За Мал Шенген од Пендаровски добивме само мало објаснување од две реченици

МИЦКОСКИ: За Мал Шенген од Пендаровски добивме само мало објаснување од две реченици

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген“. – И во минатото кажавме, и сега

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген“. – И во минатото кажавме, и сега ќе

Мицкоски за „Мал Шенген“: За нас единствена алтернатива е ЕУ

Мицкоски за „Мал Шенген“: За нас единствена алтернатива е ЕУ

Мицкоски за „Мал Шенген“: За нас единствена алтернатива е ЕУ Единствена алтернатива за Македонија е Европската Унија – порача лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски коментирајќи го состанокот во Охрид за т.н „Мал Шенген“. Мицкоски вели добродојдена е соработка, но ЕУ е единствената стартешка унија кон која треба да цели државата.

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген“. – И во минатото кажавме, и сега ќе

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

Мицкоски: За нас нема алтернатива освен полноправно членство во рамките на ЕУ

За нас нема алтернатива освен она кое што го зборуваме цело време, а тоа е полноправно членство во рамките на Европската Унија, рече на денешната прес-конференција претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во врска со денешната трилатерална средба во Охрид за т.н „Мал Шенген“. – И во минатото кажавме, и сега ќе