притисни ентер »

„Зошто да се поправи нешто кога може да се замени со ново? – или зошто толку многу бракови завршуваат со развод?

„Зошто да се поправи нешто кога може да се замени со ново? – или зошто толку многу бракови завршуваат со развод?

Неколку месеци или малку години во брак и – повторно секој ѝ се враќа на својата слобода. Дали е навистина толку тешко денес да се одржи бракот повеќе од пет години? Всушност, сте се запрашале ли кои се причините поради кои разводите растат толку рапидно во последнава деценија? Погрешни причини за брак --> Во старите „добри“ времиња, паровите се венчавале

Маж на 99 години побарал развод од сопругата

Маж на 99 години побарал развод од сопругата

По седум децении брак, 99-годишниот Италијанец Антонио поднел барање за развод од 3 години помладата сопруга Роза, откри претседателот и основач на Италијанската академија за брачни адвокати, Гиан Еторе Гасани. Антонио и Роза венчале во нивните триесетти години. Љубовта траела сè додека сопругот не ги открил писмата на Роза во кои дознал дека таа го

На 99 години побарал развод: Биле во брак 7 децении, а потоа го дознал ОВА

На 99 години побарал развод: Биле во брак 7 децении, а потоа го дознал ОВА

На 99 години побарал развод: Биле во брак 7 децении, а потоа го дознал ОВА Претседателот и основач на Италијанската академија за брачни адвокати, Гиан Еторе Гасани, навел неколку причини и разни случаи на развод. Тој посочи дека луѓето обично се одлучуваат на тој чекор на возраст од 50 до 60 години. Сепак, тој спомена и еден исклучок – развод што го