Маркез успешно опериран: И оваа зима ќе мора да мирува

Чавиер Мир, докторот кој го оперираше Мото ГП шампионот Марк Маркез, потврди дека оперативниот зафат поминал во најдобар ред и повредата на рамото не била така сериозна каков што беше случајот во ланската сезона. И оваа, како и минатата зима, Маркез ќе мора да заздравува по повреда на своето рамо, но овој пат му се предвидува краток период на заздравување