притисни ентер »

Instagram и Facebook ја намалија брзината на проток на видео содржините во Европа

Instagram и Facebook ја намалија брзината на проток на видео содржините во Европа

Компанијата Facebook објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Facebook и Instagram.. Социјалните мрежи Facebook и Instagram се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум Европа, што бара и работа од дома и социјална изолација. Претходно, компаниите

Ниту Facebook не е имун на коронавирусот

Ниту Facebook не е имун на коронавирусот

Како што во сите земји се повеќе се заклучуваат компании и вработените седат дома поради ширењето на коронавирусот, така интернет провајдерите имаат проблеми со одржувањето на мрежата. YouTube , Netflix и неколку други важни стриминг сервиси веќе го намалија квалитетот на стримуваето на видеа за да не дозволат паѓање на мрежите во Европа. Facebook

Коронавирусот им создава проблеми на „Фејсбук” и „Инстаграм”

Коронавирусот им создава проблеми на „Фејсбук” и „Инстаграм”

Kомпанијата „Фејсбук” објави дека за да се избегне загушувањето на интернетот во Европа, привремено ја намалила брзината на протокот на видео содржините на своите социјални мрежи „Фејсбук” и „Инстаграм”. Мерката е резултат на големиот скок на користење на интернетот во време кога се воведуваат вонредни мерки ширум Европа, кои бараат работа од дома

Коронавирусот им создава проблеми на „Фејсбук” и „Инстаграм”

Коронавирусот им создава проблеми на „Фејсбук” и „Инстаграм”

Kомпанијата „Фејсбук” објави дека за да се избегне загушувањето на интернетот во Европа, привремено ја намалила брзината на протокот на видео содржините на своите социјални мрежи „Фејсбук” и „Инстаграм”. Мерката е резултат на големиот скок на користење на интернетот во време кога се воведуваат вонредни мерки ширум Европа, кои бараат работа од дома

Facebook и Instagram ја намалија брзината на проток на видео содржините во Европа

Facebook и Instagram ја намалија брзината на проток на видео содржините во Европа

Компанијата Facebook објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Facebook и Instagram.. Социјалните мрежи Facebook и Instagram се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум Европа, што бара и работа од дома и социјална изолација. Претходно, компаниите

Ковид-19 ги забавува „Фејсбук” и „Инстаграм”

Ковид-19 ги забавува „Фејсбук” и „Инстаграм”

Ковид-19 ги забавува „Фејсбук” и „Инстаграм” Kомпанијата „Фејсбук” објави дека за да се избегне загушувањето на интернетот во Европа, привремено ја намалила брзината на протокот на видео содржините на своите социјални мрежи „Фејсбук” и „Инстаграм”. Мерката е резултат на големиот скок на користење на интернетот во време кога се воведуваат вонредни мерки

Ковид-19 е закана и за Интернет и социјалните мрежи

Ковид-19 е закана и за Интернет и социјалните мрежи

омпанијата „Фејсбук“ објави дека привремено ја намалува брзината на протокот на видео-содржините на своите социјални мрежи Фејсбук и Инстаграм, со цел да се спречи колапс на Интернет во Европа, пренесуваат светските медиуми. Ова го објаснуваат со наглото зголемување на користење на Интернет по воведувањето на вонредни мерки низ Европа, според кои се

Facebook и Instagram го намалуваат квалитетот на видеата во Европа

Facebook и Instagram го намалуваат квалитетот на видеата во Европа

Откако, неодамна Netflix и YouTube објавија дека го намалуваат квалитетот на видео стримингот во Европа, за да им овозможат на европските мрежи да се изборат со преоптоварениот интернет сообраќај за време на COVID-19 пандемијата, а сега им се придружува и Facebook. Facebook, како и Instagram кој е во сопственост на Facebook, привремено ќе ја намали

Може ли интернетот да го издржи вирусот?

Може ли интернетот да го издржи вирусот?

Сè повеќе луѓе работат од дома, гледаат филмови или играат видео игри. Може ли Интернетот да издржи? Зависи каде. Во Германија велат дека нема зошто да се грижите дури и ако сите се на Интернет одеднаш. Швајцарската влада се заканува дека ќе ги исклучи „Нетфликс“ и другите слични даватели на услуги. Пред неколку дена, најголемиот провајдер на интернет

Facebook и Instagram ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Facebook и Instagram ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Компанијата Facebook објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Facebook и Instagram. Социјалните мрежи Facebook и Instagram се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум Европа, што бара и работа од дома и социјална изолација. Претходно, компаниите

Не е до интернетот, Instagram и Facebook го намалија квалитетот на видеата

Не е до интернетот, Instagram и Facebook го намалија квалитетот на видеата

Facebook и Instagram, двете социјални мрежи кои се во сопственост на Марк Цукерберг, ги послушаа препораките на Европската Комисија, и во период на карантин и самоизолација го ограничија квалитетот на HD видеата на европско тло. „За да помогнеме во олеснување на потенцијалниот мрежен метеж, ние привремено ќе ги намалиме битските стапки за видеата на

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Компанијата Фејсбук објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Фејсбук и Инстаграм. Социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум Европа, што бара и работа од дома и социјална изолација. Претходно, компаниите

Facebook и Instagram ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Facebook и Instagram ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Компанијата Facebook објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Facebook и Instagram. Социјалните мрежи Facebook и Instagram се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум Европа, што бара и работа од дома и социјална изолација. Претходно, компаниите

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа Компанијата Фејсбук објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Фејсбук и Инстаграм. Социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Компанијата Фејсбук објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Фејсбук и Инстаграм. Социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум Европа, што бара и работа од дома и социјална изолација. Претходно, компаниите

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Фејсбук и Инстаграм ја намалија брзината на проток на видео-содржините во Европа

Белгија – Компанијата Фејсбук објави дека со цел да се избегне оптоварување на интернетот во Европа привремено ја намали брзината на проток на видео-содржините на Фејсбук и Инстаграм. Социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм се повеќе се користат по воведувањето на вонредни мерки ширум Европа, што бара и работа од дома и социјална изолација. Претходно,