притисни ентер »

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Рускиот претседател Владимир Путин денеска на виртуелниот самит на Г20 изјави дека на земјите учеснички им е потребен заеднички план за поддршка на економијата по избувнувањето на пандемијата на коронавирусот и предложи мораториум за санкции поврзани со основните производи. Путин предложи создавање на посебен фонд под контрола на Меѓународниот монетарен

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Рускиот претседател Владимир Путин денеска на виртуелниот самит на Г20 изјави дека на земјите учеснички им е потребен заеднички план за поддршка на економијата по избувнувањето на пандемијата на коронавирусот и предложи мораториум за санкции поврзани со основните производи. Путин предложи создавање на посебен фонд под контрола на Меѓународниот монетарен

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Рускиот претседател Владимир Путин денеска на виртуелниот самит на Г20 изјави дека на земјите учеснички им е потребен заеднички план за поддршка на економијата по избувнувањето на пандемијата на коронавирусот и предложи мораториум за санкции поврзани со основните производи. Путин предложи создавање на посебен фонд под контрола на Меѓународниот монетарен

Путин на Г20: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Путин на Г20: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Рускиот претседател Владимир Путин денеска на виртуелниот самит на Г20 изјави дека на земјите учеснички им е потребен заеднички план за поддршка на економијата по избувнувањето на пандемијата на коронавирусот и предложи мораториум за санкции поврзани со основните производи. Путин предложи создавање на посебен фонд под контрола на Меѓународниот монетарен

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

Путин: Потребен е заеднички план за поддршка на економијата

– Рускиот претседател Владимир Путин денеска на виртуелниот самит на Г20 изјави дека на земјите учеснички им е потребен заеднички план за поддршка на економијата по избувнувањето на пандемијата на коронавирусот и предложи мораториум за санкции поврзани со основните производи. Путин предложи создавање на посебен фонд под контрола на Меѓународниот монетарен

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

Лидерите на Г20 одржаа виртуелен самит посветен на пандемијата и нејзините економски последици

– Лидерите на групата земји со најразвиени економии во светот (Г20) денеска одржаа виртуелен самит со цел да одговорат на брзото ширење на пандемијата на коронавирусот и нејзините економски последици. Состанокот на Г20, на кој учествуваа десетици шефови на држави, траеше 90 минути, за разлика од вообичаените самити кои траеја два дена. Годинава домаќин

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

Претседателите на Франција и Кина Емануел Макрон и Си Џинпинг во телефонски разговор се согласиле за одржување на вонредна средба на Групата 20 индустриски најразвиени земји во светот. „Одржувањето таков самит би било корисно особено на санитарен план и во соработка со Светската здравствена организација за да се работи заедно на лековите и на вакцината“,

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

И ФРАНЦИЈА ПОБАРА СОРАБОТКА ОД КИНА, потребна е итна средба на светските лидери

Претседателите на Франција и Кина Емануел Макрон и Си Џинпинг во телефонски разговор се согласиле за одржување на вонредна средба на Групата 20 индустриски најразвиени земји во светот. „Одржувањето таков самит би било корисно особено на санитарен план и во соработка со Светската здравствена организација за да се работи заедно на лековите и на вакцината“,

Лидерите на Г20 ќе одржат видеоконференција посветена на корона вирусот

Лидерите на Г20 ќе одржат видеоконференција посветена на корона вирусот

Лидерите на дваесетте најголеми светски економии (Г20) в четврток ќе одржат видеоконференција во врска со пандемијата на вирусот Ковид-19. Министрите за финансии од Г20 и централните банкари вчера на видеоконференција се договорија да усвојат „акционен план“ за Ковид-19. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) очекува кризата со корона вирусот да предизвика

ММФ: Рецесија полоша од 2008 година

ММФ: Рецесија полоша од 2008 година

Пандемијата коронавирус ќе предизвика глобална рецесија оваа година, која ќе биде полоша од светската економска криза во 2008 година, но светскиот економски производ може да се опорави во наредната година, соопшти Меѓународниот монетарен фонд. Помош од ММФ веќе побараа 80 земји, а како што наведува директорката Кристалина Георгиева, тие се подготвени

Видеоконференција на лидерите на Г20 в четврток поради коронавирусот

Видеоконференција на лидерите на Г20 в четврток поради коронавирусот

Лидерите на дваесетте најголеми светски економии (Г20) в четврток ќе одржат видеоконференција за пандемијата на коронавирусот, објавија западните медиуми. Министрите за финансии од Г20 и централните банкари вчера на видеоконференција се договорија да усвојат „акционен план“ за Ковид-19. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) очекува кризата со коронавирусот

Лидерите на 20 најголеми светски економии ќе одржат видеоконференција за пандемијата

Лидерите на 20 најголеми светски економии ќе одржат видеоконференција за пандемијата

Лидерите на 20 најголеми светски економии, критикувани за бавниот одговор на глобалната криза, во четврток ќе одржат видео-конференција за пандемијата на коронавирус, изјавија повеќе извори за Ројтерс. Министрите за финансии и банкари на Г-20 се согласија на видео-конференција во понеделникот да усвојат „план за пандемиска акција“. Меѓународниот монетарен

Видеоконференција на лидерите на Г20 во четврток поради коронавирусот

Видеоконференција на лидерите на Г20 во четврток поради коронавирусот

Видеоконференција на лидерите на Г20 во четврток поради коронавирусот Лидерите на дваесетте најголеми светски економии (Г20) во четврток ќе одржат видеоконференција за пандемијата на коронавирусот, објавија западните медиуми. Министрите за финансии од Г20 и централните банкари вчера на видеоконференција се договорија да усвојат „акционен план“ за Ковид-19

Лидерите на 20 најголеми светски економии ќе одржат видеоконференција за пандемијата

Лидерите на 20 најголеми светски економии ќе одржат видеоконференција за пандемијата

Лидерите на 20 најголеми светски економии, критикувани за бавниот одговор на глобалната криза, во четврток ќе одржат видео-конференција за пандемијата на коронавирус, изјавија повеќе извори за Ројтерс. Министрите за финансии и банкари на Г-20 се согласија на видео-конференција во понеделникот да усвојат „план за пандемиска акција“. Меѓународниот монетарен