притисни ентер »

Беслимовски: Технички невозможно е воведување на евтина струја во текот на целиот ден

Беслимовски: Технички невозможно е воведување на евтина струја во текот на целиот ден

Беслимовски рече дека се разгледуваат можноста за плаќање на сметките на рати, за што веќе се разговара со компаниите. Технички невозможное да се воведе евтина тарифа во текот на целиот ден, заради вонредната ситуација во која се наоѓа земјата поради коронавирусот, вели претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски за ТВ 24

Бислимоски: Воведувањето на целодневна евтина тарифа на струјата е невозможно

Бислимоски: Воведувањето на целодневна евтина тарифа на струјата е невозможно

Воведување на евтина тарифа во текот на целиот ден е технички невозможно, заради вонредната ситуација во која се наоѓа земјата предизвикана од пандемијата со корона вирусот, вели претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски за ТВ 24. -Оваа идеја во овој момент не можеме да ја реализираме бидејќи едноставно нема ниту технички

РКЕ: Воведувањето на евтина струја цел ден е невозможна мисија

РКЕ: Воведувањето на евтина струја цел ден е невозможна мисија

ИЗВОР Скопје24 | март 26, 2020 Не е едноставно да се воведе евтина струја цел ден. И првиот човек на Регулаторна Марко Бислимовски во изјава за 24 Вести објасни дека тоа не е едноставен процес и дека треба подолг период за да се спроведе. Упатените во оваа проблематика објаснуваат дека за последната измена на тарифата за евтина струја се работело повеќе

РКЕ: Воведувањето на евтина струја цел ден е невозможна мисија

РКЕ: Воведувањето на евтина струја цел ден е невозможна мисија

Не е едноставно да се воведе евтина струја цел ден. И првиот човек на Регулаторна Марко Бислимовски во изјава за 24 Вести објасни дека тоа не е едноставен процес и дека треба подолг период за да се спроведе. Упатените во оваа проблематика објаснуваат дека за последната измена на тарифата за евтина струја се работело повеќе месеци. - Невозможна мисија

РКЕ: Воведувањето на евтина струја цел ден е процес кој не може веднаш да се имплементира

РКЕ: Воведувањето на евтина струја цел ден е процес кој не може веднаш да се имплементира

Не е едноставно да се воведе евтина струја цел ден. И првиот човек на Регулаторна Марко Бислимовски во изјава за 24 Вести објасни дека тоа не е едноставен процес и дека треба подолг период за да се спроведе. Упатените во оваа проблематика објаснуваат дека за последната измена на тарифата за евтина струја се работело повеќе месеци. Да се имплементира

Бислимоски: Воведувањето на ефтина тарифа во време на пандемија е невозможно

Бислимоски: Воведувањето на ефтина тарифа во време на пандемија е невозможно

Граѓанската иницијатива за воведување на ефтина тарифа во текот на целиот ден е технички невозможно, заради вонредната ситуација во која се наоѓа земјата, а предизвикана од пандемијата со Корона вирусот, вели претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски за ТВ 24. „Оваа идеа во овој момент не можеме да ја реализираме бидејќи

За евтина струја додека трае вонредната состојба регулаторите очекуваат анализи од енергетските компании

За евтина струја додека трае вонредната состојба регулаторите очекуваат анализи од енергетските компании

За да направи корекција во тарифирањето на електричната енергија со кое и преку ден граѓаните ќе имаат евтина струја додека трае вонредната состојба, од Регулаторната комисија за енергетика за „А1он“ велат дека треба да се направат анализи како тоа ќе влијае на крајната цена. Регулаторите велат дека се во тек со онлајн петицијата за евтина струја додека