притисни ентер »

На настани на затворено Само со две примени ковид вакцини, се дозволува публика до 50 отсто од капацитетот на објектот

На настани на затворено Само со две примени ковид вакцини, се дозволува публика до 50 отсто од капацитетот на објектот

Само вакцинирани протв ковид-19 со две дози ќе може да влезат на концери на затворено, в театар или кино, одлучи Владата на денешната седница. По препорака на Комисијата за заразни болести, се дозволува наместо до 30 отсто, настани на затворено да се одржуваат со публика до 50 отсто од капацитетот на објектот. „Во врска со овој протокол, се воведува

Спортските натпревари за пионерите, младинците и кадетите ќе може да се оддржуваат без потреба од сертификат за вакцинација

Спортските натпревари за пионерите, младинците и кадетите ќе може да се оддржуваат без потреба од сертификат за вакцинација

На оваа седница е прифатена препораката на Комисијата за заразни болести да се прифати барањето на Агенцијата за млади и спорт да се дозволи организирање и учество на натпревари во сите спортски во категориите пионери, младинци и кадети без приложен сертификат за вакцинација, со заклучок дека останува препораката да се вакцинираат сите за кои е одобрена

Дополнети ковид протоколите, на настани во затворен простор се зголемува капацитетот но може само со две дози вакцина

Дополнети ковид протоколите, на настани во затворен простор се зголемува капацитетот но може само со две дози вакцина

Владата на Република Македонија, на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од КОВИД-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри,

На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

Владата на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од КОВИД-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други)

Владата даде зелено светло: Младинските лиги можат да почнат

Владата даде зелено светло: Младинските лиги можат да почнат

Младинските лиги во сите спортови во Македонија конечно ќе можат да започнат по денешната одлука на Владата за укинување на задолжителното тестирање на спортистите пред секој натпревар или поседување на сертификат за вакцинација. Агенцијата за млади и спорт испрати барање до Комисијата за заразни болести, па денеска се огласија и од Владата. „ На оваа

Владата ги усвои барањата за двојна доза вакцина во затврен простор и настани со 50%

Владата ги усвои барањата за двојна доза вакцина во затврен простор и настани со 50%

На предлог на Комисијата за заразни болести, Владата денеска на 112-тата седница донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор во театри, кина, филхармонија и други објекти, со што се зголемува на 50 проценти дозволената исполнетост од капацитетот на салата со публика наместо досегашните 30 отсто исполнетост. Во

Во театар и кино само со две дози вакцина

Во театар и кино само со две дози вакцина

Владата донесе измени во ковид протоколите, со кои децата со пречки во развојот или со посебни потреби ќе можат да бидат ослободени од носење маски во училиште. Владата по препорака на Комисијата за заразни болести направи измени и дополнувања на дел од Ковид-19 протоколите . На културно-уметничките настани во затворено во иднина ќе се дозволи до 50%

Владата донесе важна одлука за спортските настани во земјата, навивачитe ќе бидат задоволни

Владата донесе важна одлука за спортските настани во земјата, навивачитe ќе бидат задоволни

Владата на денешната седница донесе промени во протоколот за организирање на натпревари, дозволи  зголемување на капацитетот на посетители. На натпреварите сега ќе може капацитет да биде исполнет со 50%, досега важеше протокол за 30% од вкупниот капацитет. „На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот

Влада: До 50 проценти присуство на публика во театрите и кината, услов се две дози на вакцина

Влада: До 50 проценти присуство на публика во театрите и кината, услов се две дози на вакцина

Владата на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од Ковид-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други)

Влада: До 50 проценти присуство на публика во театрите и кината, услов се две дози на вакцина

Влада: До 50 проценти присуство на публика во театрите и кината, услов се две дози на вакцина

Владата на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од Ковид-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други)

На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

Владата на Република Македонија, на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од КОВИД-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри,

Владата реши: На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

Владата реши: На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други) со кои наместо досегашниот дозволен процент на исполнетост на салите за организирање настан во овие простори до 30%, се зголемува со присуство на публика до 50% од капацитетот на

На настани на затворено Само со две примени ковид вакцини, се дозволува публика до 50 отсто од капацитетот на објектот

На настани на затворено Само со две примени ковид вакцини, се дозволува публика до 50 отсто од капацитетот на објектот

Само вакцинирани протв ковид-19 со две дози ќе може да влезат на концери на затворено, в театар или кино, одлучи Владата на денешната седница. По препорака на Комисијата за заразни болести, се дозволува наместо до 30 отсто, настани на затворено да се одржуваат со публика до 50 отсто од капацитетот на објектот. „Во врска со овој протокол, се воведува

На настани на затворено влез само со две дози вакцина

На настани на затворено влез само со две дози вакцина

Владата на Република Северна Македонија, на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од КОВИД-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор

Владата ги соопшти промените на анти-ковид мерките

Владата ги соопшти промените на анти-ковид мерките

Владата на Република Северна Македонија, на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од КОВИД-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор