притисни ентер »

Пристигнува кинеска дигитална валута: Ќе има поддршка и од банките

Пристигнува кинеска дигитална валута: Ќе има поддршка и од банките

Кинеската народна банка соопшти дека нивните виртуелни пари ќе може да се наречат завршени, што значи дека наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари „ChinaCoin“ нема да бидат класична криптовалута, затоа што го развива Кинеската народна банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, па функционирањето нема да биде како на

И тие имаат ”коњ за трка”: Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

И тие имаат ”коњ за трка”: Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

Дигиталните пари ќе бидат под контрола на државниот апарат. Кинеската народна банка соопшти дека нејзините виртуелни пари може да се каже дека се завршени, што значи дека наскоро би можело да се најдат во оптек. Кинеската дигитална пара ChinaCoin нема да биде класична криптовалута, бидејќи е развиена од кинеската национална банка со поддршка на комерцијални

Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

Кинеската народна банка соопшти дека нејзините виртуелни пари може да се каже дека се завршени, што значи дека наскоро би можело да се најдат во оптек. Кинеската дигитална пара „ЧајнаКоин“ (ChinaCoin) нема да биде класична криптовалута, бидејќи е развиена од кинеската национална банка со поддршка на комерцијални кинески банки, па не функционира како

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек.  Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, така што не функционира како биткоин и слични валути. Кинеската народна банка најави

Кина наскоро ќе ја лансира своја криптовалута ChinaCoin

Кина наскоро ќе ја лансира своја криптовалута ChinaCoin

Кинеската народна банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Новата ChinaCoin нема да биде класична криптовалута, затоа што е развиена од страна на Кинеската народна банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, па не функционира како биткоин и сличните дигитални валути, иако делумно се потпира на блокчеин

ChinaCoin наскоро во оптек

ChinaCoin наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Народната банка на Кина заедно со комерцијалните банки и нема да функционира како биткоинот. ChinaCoin, кинеската криптовалута наскоро може да се најде во промет. Тамошната централна банка соопшти дека нејзината виртуелна валута може да се каже е довршена, што значи дека

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек.  Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, така што не функционира како биткоин и слични валути. Кинеската народна банка најави

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек.  Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, така што не функционира како биткоин и слични валути. Кинеската народна банка најави

Кина лансира своја криптовалута, со специјална намена

Кина лансира своја криптовалута, со специјална намена

Кинеската народна банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдата во оптек. Нивната ChinaCoin повеќе нема да биде класична криптовалута  затоа што е развиена од страна на Кинеската народна банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, па не функционира како биткоин и сличните дигитални валути, иако делумно се потпира

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек.  Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на комерцијалните кинески банки, така што не функционира како биткоин и слични валути. Кинеската народна банка најави

Пристигнуваат кинеските дигитални пари ChinaCoin

Пристигнуваат кинеските дигитални пари ChinaCoin

Кинеската Народна банка објавила дека нејзините виртуелни пари сe уште малку готови, што значи дека за кратко време ќе бидат пуштени во оптек, пренесува klix.ba . Нивните ChinaCoin нема да бидат класична криптовалута, затоа што ги развила Кинeската народна банка со помош на комерцијалните кинески банки, па не функционираат како Bitcoin и слични дигитални

Кина е близу до пуштање своја криптовалута

Кина е близу до пуштање своја криптовалута

Доколку го стори тоа, Кина ќе биде една од првите водечки економии со своја дигитална валута. Кинеската централна банка е „близу“ до пуштање на сопствена криптовалута, изјави за „Блумберг“ висок функционер во институцијата. Официјалните лица на Банката работеа напорно минатата година за развој на соодветните системи и криптовалутата е блиску до лансирање,