притисни ентер »

Нов бесплатен апдејт за Windows 7, иако престана поддршката за системот

Нов бесплатен апдејт за Windows 7, иако престана поддршката за системот

Корисниците на Windows 7 оперативниот систем, сепак, ќе добијат ново ажурирање, иако официјално престана поддршката. Пропустот кој е направен со последното ажурирање „KB4534310 “ доведе до тоа одредени Windows 7 позадини (оние во Stretch мод) да бидат заменети со обична црна слика. Едно од решенијата е просто да престане да се користи Stretch опцијата,

Пу, пу не важи: Microsoft пак нуди „последно“ ажурирање за Windows 7

Пу, пу не важи: Microsoft пак нуди „последно“ ажурирање за Windows 7

Microsoft понуди ново ажурирање за Windows 7, само две недели откако соопшти дека нема веќе да нуди надградби за застарениот оперативен систем. Сега прави нагло свртување, откако се покажа дека има баг во „последното“ ажурирање. Багот предизвика проблеми со позадината (wallpaper) кај корисниците кои ги конфигурирале нивните компјутери со опцијата за

Добра вест за корисниците на „Windows 7“, сепак ќе добијат ново ажурирање

Добра вест за корисниците на „Windows 7“, сепак ќе добијат ново ажурирање

Пропустот кој е направен со последното ажурирање „KB4534310 “ доведе до тоа одредени „Windows 7“ позадини ( оние во „стреч“ мод)  да бидат заменети со обична црна слика. Едно од решенијата е просто да престане да се користи „Стреч“ опцијата, но Мајкрософт рече дека проблемот ќе биде поправен за оние кои купиле „Windows 7 Extended Security Updates“

Изненадување за новите корисници: Уште едно Windows 10 предупредување

Изненадување за новите корисници: Уште едно Windows 10 предупредување

Windows 10 сè уште се соочува со многу проблеми, а крајот на Windows 7 значи дека милиони корисници, доколку веќе не се, наскоро ќе се префрлат на оваа верзија на оперативен систем, па и тие, како и старите корисници, мора да обрнат внимание на најновите предупредувања за ажурирање. Се работи за тоа дека новото Windows 10 безбедносно ажурирање (KB4528760)

Изненадување за новите корисници: Уште едно Windows 10 предупредување

Изненадување за новите корисници: Уште едно Windows 10 предупредување

Windows 10 сè уште се соочува со многу проблеми, а крајот на Windows 7 значи дека милиони корисници, доколку веќе не се, наскоро ќе се префрлат на оваа верзија на оперативен систем, па и тие, како и старите корисници, мора да обрнат внимание на најновите предупредувања за ажурирање. Се работи за тоа дека новото Windows 10 безбедносно ажурирање (KB4528760)