притисни ентер »

Видео:„Францускиот Спајдермен“, денеска се искачи на облакодер во Хонг Конг во знак на помирување

Видео:„Францускиот Спајдермен“, денеска се искачи на облакодер во Хонг Конг во знак на помирување

Зградата има  68 катови .Тој закачи знаме со симболи за помирување меѓу владата на Кина и   Хонг Конг. Додека се искачуваше  по фасадата Роберт не користеше заштитен појас ниту каква било друга опрема.

Mировната порака на францускиот Спајдермен не им се допадна на сите

Mировната порака на францускиот Спајдермен не им се допадна на сите

Французинот кој стана познат по тоа што се искачуваше на повеќе различни облакодери во неколку светски метрополи, пристигна во Хонгконг и на една од тамошните згради прикачи знаме преку кое испрати порака за мир во полуавтономниот регион. Алаин Роберт, позат во јавноста како францускиот Спајдермен, прикачи знаме на кое се знамињата на Кина и Хонгконг,

(ВИДЕО) „Францускиот спајдермен“ се качи на облакодер во Хонгконг за да испрати порака за помирување

(ВИДЕО) „Францускиот спајдермен“ се качи на облакодер во Хонгконг за да испрати порака за помирување

Во време кога протестите во Хонгконг не се смируваат, алпинистот Ален Роберт, познат по прекарот „француски спајдермен“, денеска се искачи на облакодер со 68 катови и закачи знаме со симболи на помирување меѓу Кина и Хонгконг. Додека се искачувал по фасадата Роберт не користел заштитен појас ниту каква било друга опрема. Loading...