притисни ентер »

(ФОТО) Војската пристигна во Охис: Пoлк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје ја caнира состојбата

(ФОТО) Војската пристигна во Охис: Пoлк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје ја caнира состојбата

Пристигна полк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје во дворот на Охис за да ја санира хаваријата која настана при истекувуање на опасна токсична материја, пишува ИНФОМАКС: Во кругот на фабриката Охис рано попладнево се случи хаварија. Од она што го дознава Инфомакс се случила реакција на високо токсична и опасна материја во

(ФОТО) Војската пристигна во Охис: Пoлк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје ја caнира состојбата

(ФОТО) Војската пристигна во Охис: Пoлк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје ја caнира состојбата

Пристигна полк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје во дворот на Охис за да ја санира хаваријата која настана при истекувуање на опасна токсична материја, пишува ИНФОМАКС: Во кругот на фабриката Охис рано попладнево се случи хаварија. Од она што го дознава Инфомакс се случила реакција на високо токсична и опасна материја во

Војска пристигна во „Охис“ по излевањето на високотоксична хемикалија

Војска пристигна во „Охис“ по излевањето на високотоксична хемикалија

Две возила на армијата пристигнаа во фабриката „Охис“ откако беше пријавено дека високотоксична материја се излеала од една од цистерните. Неизвесно е во каква улога војската влегува во фабриката, со оглед на тоа што изостануваат било какви информации за тоа за каква хемикалија станува збор и какви евентуални штети можат да настанат. Никој од надлежните

АРМ влезе во ОХИС

АРМ влезе во ОХИС

Припадници на АРМ пред малку влегоа во кругот на Фабриката ОХИС. Според информациите на Сител, токсична материја метил акрилат се излеала внатре во фабриката при чистење на контејнер. Хемикалијата не е запаллива но, може да предизвка гушење и штипење на очите. Даниел Василев

(ФОТО) Војската пристигна во Охис: Пoлк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје ја caнира состојбата

(ФОТО) Војската пристигна во Охис: Пoлк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје ја caнира состојбата

(ФОТО) Војската пристигна во Охис: Пoлк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје ја caнира состојбата Пристигна полк на единица на армијата за Нуклеарно хемиско и биолошко оружје во дворот на Охис за да ја санира хаваријата која настана при истекувуање на опасна токсична материја, пишува ИНФОМАКС: Во кругот на фабриката Охис рано

ВИДЕО: Граѓаните пријавиле болки во главата и печење на очите од излевањето на хемикалијата во „Охис“

ВИДЕО: Граѓаните пријавиле болки во главата и печење на очите од излевањето на хемикалијата во „Охис“

Излевањето на високотоксичната хемикалија во фабриката „Охис“ во полиција го пријавиле граѓани пред околу три часа, кои не знаеле што се случува, но осетиле непријатна миризба, болки во главата и печење во очите и во грлото. Од МВР за „А1он“ велат дека нивни екипи се излезени на терен и дека се уште се утврдува како настанало излевањето на опасната

Детали за несреќата во Охис: Истекла течност од цистерна во која бил складиран метил акрилат мономер

Детали за несреќата во Охис: Истекла течност од цистерна во која бил складиран метил акрилат мономер

Инспектори на општина Кисела Вода, Град Скопје и од Државниот инспекторат за животна средина и екипа на Минисерството за внатршни работи вршат увид во кругот на Охис каде се случило излевање на вода со која била чистена цистерна во која претходно бил складиран метил акрилат мономер. Инспекторатот постапил по дојава од жители кои утрово почувствувале

Детали за несреќата во Охис: Истекла течност од цистерна во која бил складиран метил акрилат мономер

Детали за несреќата во Охис: Истекла течност од цистерна во која бил складиран метил акрилат мономер

Инспектори на општина Кисела Вода, Град Скопје и од Државниот инспекторат за животна средина и екипа на Минисерството за внатршни работи вршат увид во кругот на Охис каде се случило излевање на вода со која била чистена цистерна во која претходно бил складиран метил акрилат мономер. Инспекторатот постапил по дојава од жители кои утрово почувствувале

Од цистерна во „Охис“ се излеа токсична и опасна материја

Од цистерна во „Охис“ се излеа токсична и опасна материја

Од цистерна во фабриката „Охис“ се излеала високо токсична и опасна материја. Во моментов во фабриката има големо присутство на полиција и противпожарно возило, а се уште нема официјални податоци за тоа за каква материја станува збор и колку е таа опасна по здравјето за граѓаните. Забранет е влезот за новинарските екипи во фабриката, каде се шири непријатна

Tоксична материја се излеа од цистерна во „Охис“

Tоксична материја се излеа од цистерна во „Охис“

Фото: Маја Јаневска-Илиева Од цистерна во фабриката „Охис“ се излеала високо токсична и опасна материја. Во моментов во фабриката има големо присутство на полиција и противпожарно возило, а се уште нема официјални податоци за тоа за каква материја станува збор и колку е таа опасна по здравјето за граѓаните. Забранет е влезот за новинарските екипи во

Војска пристигна во „Охис“ по излевањето на високотоксична хемикалија

Војска пристигна во „Охис“ по излевањето на високотоксична хемикалија

Две возила на армијата пристигнаа во фабриката „Охис“ откако беше пријавено дека високотоксична материја се излеала од една од цистерните. Станува збор за Единицата за атомска биолошка и хемиска одбрана, која била повикана како асистенција на полицијата, пренесува „А1ОН“. Официјално, се уште изостануваат било какви информации за тоа за каква хемикалија

Хемикалија се излеза во "Охис"

Хемикалија се излеза во "Охис"

Во кругот на Охис денеска дошло до излевање на вода со која била чистена цистерна во која претходно бил складиран метил акрилат мономер. Инспектори од Државниот инспекторат за животна средина и екипа на Минисерството за внатршни работи вршат увид во кругот на Охис. Инспекторатот постапил по дојава од жители кои утрово почувствувале миризба во околината

ГИ ПЕЧЕЛЕ ОЧИТЕ: Граѓаните за Охис пријавиле во полиција

ГИ ПЕЧЕЛЕ ОЧИТЕ: Граѓаните за Охис пријавиле во полиција

Излевањето на хемикалија во фабриката Охис во полиција го пријавиле граѓани пред околу три часа, откако почувствувале непријатна миризба, болки во главата и печење во очите и во грлото. Од Државниот инспекторат за животна средина за МИА појаснуваат дека истекувањето се случило во погон во кој фирма препакува и отстранува историски хемикалии кои се

Опасна хемикалија се излеа од цистерна од „Охис“

Опасна хемикалија се излеа од цистерна од „Охис“

Од цистерна во фабриката Охис од цистерна се излеала високо токсична и опасна материја. Во моментов во фабриката има големо присутство на полиција и противпожарно возило, а се уште нема официјални податоци за тоа за каква материја станува збор и колку е таа опасна по здравјето за граѓаните. Забранет е влезот за новинарските екипи во фабриката, а неофицијално,

Истекува токсичен и миризлив метил акрилат во Охис

Истекува токсичен и миризлив метил акрилат во Охис

Истекува токсичен и миризлив метил акрилат во Охис Откажал вентил на стар резервоар каде што се чувал метил акрилат во поранешниот хемиски гигант Охис. Од Министерството за животна средина за Tелма потврдуваат дека течноста која истекува е токсична и со силна миризба. „Са среќа резевоарот е граден според југословенски стандарди со заштитна када во

ДОСИЕ: Хаварија во Охис, истекува токсична материја, предизвикува слепило и смрт – воздухот загаден  околу фабриката

ДОСИЕ: Хаварија во Охис, истекува токсична материја, предизвикува слепило и смрт – воздухот загаден околу фабриката

Во фабриката Охис во моментов истекува високо токсична и опасна материја -матенол. Според првичните неофицијални информации при преточување на цистерна неконтролирано почнала да истекува токсичната материја, објавува ДОСИЕ.МК Метанолот е токсична материја која доколу дојде во допир со организмот во мали количини предизвикува слепило, а во поголеми

Детали за несреќата во Охис: Истекла течност од цистерна во која бил складиран метил акрилат мономер

Детали за несреќата во Охис: Истекла течност од цистерна во која бил складиран метил акрилат мономер

Детали за несреќата во Охис: Истекла течност од цистерна во која бил складиран метил акрилат мономер Инспектори на општина Кисела Вода, Град Скопје и од Државниот инспекторат за животна средина и екипа на Минисерството за внатршни работи вршат увид во кругот на Охис каде се случило излевање на вода со која била чистена цистерна во која претходно бил