притисни ентер »

Доктор од интензивна нега најпрецизно објаснил: Еве како еден човек успева на крај да зарази до 59.000 луѓе!

Доктор од интензивна нега најпрецизно објаснил: Еве како еден човек успева на крај да зарази до 59.000 луѓе!

Научниците досега веќе се обидуваа што попрецизно да ги објаснат клучните разлики меѓу грипот и коронавирусот, но сега, еден доктор од Одделението за интензивна нега, сликовито опишал во што лежи вистинската разлика. Коронавирусот е многу позаразен одошто мислиме „Ако добијам ’нормален’ грип, ќе заразам во просек околу 1,3 или 1,4 луѓе. Луѓето што

Разлика меѓу грипот и новиот вирус: Еден човек може да биде одговорен за заразување на 59.000 луѓе

Разлика меѓу грипот и новиот вирус: Еден човек може да биде одговорен за заразување на 59.000 луѓе

Британскиот професор Хју Монтгомери од Институтот за здравје на Универзитетот во Лондон, ја објасни разликата меѓу обичниот грип и коронавирусот. „Ако заболам од нормален грип ќе заразам 1,3 -1,4 луѓе. Ако тие го пренесат вирусот понатаму тоа е втор круг на пренесување. Но, кога ќе се случат десет круга на пренесувања, ќе бидам одговорен за околу 14

Британски доктор советува - која е суштинската разлика меѓу коронавирус и грип

Британски доктор советува - која е суштинската разлика меѓу коронавирус и грип

Британскиот лекар Хју Монтгомери од Универзитетот во Лондон даде конкретно и едноставно објаснување зошто коронавирусот се разликува од обичниот грип. -Ако добијам нормален грип, во просек ќе заразам околу 1,3 или 1,4 луѓе. Луѓето кои го добиваат грипот од мене, ќе го пренесат на другите, и така натаму. Кога тоа ќе се случи 10 пати, ќе бидам одговорен

Доктор од Лондон: Ова е суштинската разлика меѓу КОРОНАВИРУС И ГРИП

Доктор од Лондон: Ова е суштинската разлика меѓу КОРОНАВИРУС И ГРИП

Британскиот лекар Хју Монтгомери од Универзитетот во Лондон даде конкретно и едноставно објаснување зошто коронавирусот се разликува од обичниот грип. -Ако добијам нормален грип, во просек ќе заразам околу 1,3 или 1,4 луѓе. Луѓето кои го добиваат грипот од мене, ќе го пренесат на другите, и така натаму. Кога тоа ќе се случи 10 пати, ќе бидам одговорен

Доктор од Лондон: Ова е суштинската разлика меѓу КОРОНАВИРУС И ГРИП

Доктор од Лондон: Ова е суштинската разлика меѓу КОРОНАВИРУС И ГРИП

Британскиот лекар Хју Монтгомери од Универзитетот во Лондон даде конкретно и едноставно објаснување зошто коронавирусот се разликува од обичниот грип. -Ако добијам нормален грип, во просек ќе заразам околу 1,3 или 1,4 луѓе. Луѓето кои го добиваат грипот од мене, ќе го пренесат на другите, и така натаму. Кога тоа ќе се случи 10 пати, ќе бидам одговорен

Ова е суштинската разлика меѓу коронавирус и грип: Доктор со важни лекции (ВИДЕО)

Ова е суштинската разлика меѓу коронавирус и грип: Доктор со важни лекции (ВИДЕО)

Ова е суштинската разлика меѓу коронавирус и грип: Доктор со важни лекции (ВИДЕО) Британскиот лекар Хју Монтгомери од Универзитетот во Лондон даде конкретно и едноставно објаснување зошто коронавирусот се разликува од обичниот грип. -Ако добијам нормален грип, во просек ќе заразам околу 1,3 или 1,4 луѓе. Луѓето кои го добиваат грипот од мене, ќе го

Објаснување зошто коронавирусот се разликува од грипот – видео со над 14,4 милиони прегледи

Објаснување зошто коронавирусот се разликува од грипот – видео со над 14,4 милиони прегледи

ИЗВОР Скопје24 | март 25, 2020 Британскиот лекар Хју Монтгомери од Универзитетот во Лондон даде конкретно и едноставно објаснување зошто коронавирусот се разликува од обичниот грип. „Ако добијам нормален грип, во просек ќе заразам околу 1,3 или 1,4 луѓе. Луѓето кои го добиваат грипот од мене, ќе го пренесат на другите, и така натаму. Кога тоа ќе се

Британски доктор објаснува зошто короната се разликува од грипот , има 13,5 милиони прегледи (ВИДЕО)

Британски доктор објаснува зошто короната се разликува од грипот , има 13,5 милиони прегледи (ВИДЕО)

"Ако добијам нормален грип, во просек ќе заразам околу 1,3 или 1,4 луѓе. Луѓето кои го добиваат грипот од мене, ќе го пренесат на другите, и така натаму. Кога тоа ќе се случи 10 пати, ќе бидам одговорен за 14 случаи на грип". , објаснува лекарот. "Коронавирусот е многу заразен, така што секој човек го пренесува на тројца други. Тоа не прави голема

13,5 милиони прегледи: Доктор објасни зошто коронавирусот се разликува од грип

13,5 милиони прегледи: Доктор објасни зошто коронавирусот се разликува од грип

Докторот Хју Монтгомери објасни зошто коронавирусот се разликува од обичен грип. „Доколку добијам нормален гриш, ќе заразам во просек околу 1,3 или 1,4 луѓе. Лицата кои добиле грип од мене ќе го пренесат на другите и така понатаму. Кога тоа ќе се случи, ќе бидам одговорен за 14 случаи на грип“, објаснил докторот. „Коронавирусот е многу заразен па секоја