притисни ентер »

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

Раководството на Фудбалската федерација на Македонија денес на средбата со претставници на клубовите од Првата лига, на која присуствуваа и претставници од Институтот за јавно здравје предводени од епидемиологот д-р Жарко Караџоски предложи три можни сценарија за завршување на првенството. Во продолжение трите можни сценарија за завршување на натпреварувачката

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Како и повеќето европски лиги и Првата лига на Македонија ќе го доживее својот крај на фудбалскиот терен, откако клубовите се решија на „втората“ варијанта за продолжување на шампионатот по предлогот на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ). По претставувањето на трите сценарија за крај на сезоната, клубовите се решија да се доиграат преостанатите

ФФМ, меѓу здравјето на фудбалерите и клупските интереси

ФФМ, меѓу здравјето на фудбалерите и клупските интереси

На вториот состанок на прволигашите, раководството на ФФМ, излезе со 3 предлози како да заврши тековното првенство. Не беше јасно присуството на епидемиологот др. Жарко Караџовски, кој не даде конкретен одговор кога клубовите може да започнат со колективни тренинзи! Тој потецирал дека е невозможно да се одговори имајќи ја во предвид актуелната состојба

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Ќе има летен фудбал и во Македонија, со плејоф, но без испаѓање

Како и повеќето европски лиги и Првата лига на Македонија ќе го доживее својот крај на фудбалскиот терен, откако клубовите се решија на „втората“ варијанта за продолжување на шампионатот по предлогот на Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ). По претставувањето на трите сценарија за крај на сезоната, клубовите се решија да се доиграат преостанатите

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Како што дознава СПОРТМЕДИА, се чини дека фудбал, оној прволигашки, сепак ќе се игра. Имено клубовите попладнево го изгласале второто сценарио предложено од ФФМ, а тоа е: –  Одигрување на четирите преостанати кола од третиот круг, а потоа преминување на одигрување на плеј – оф (првите шест екипи по завршување на третиот круг). Првопласираните три екипи

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Дознаваме: Ќе има фудбал, прволигашите се одлучија за второто сценарио, рестартот на 14 или 17 јуни!

Како што дознава СПОРТМЕДИА, се чини дека фудбал, оној прволигашки, сепак ќе се игра. Имено клубовите попладнево го изгласале второто сценарио предложено од ФФМ, а тоа е: –  Одигрување на четирите преостанати кола од третиот круг, а потоа преминување на одигрување на плеј – оф (првите шест екипи по завршување на третиот круг). Првопласираните три екипи

Фудбалските прволигаши ќе треба да се изјаснат за едно од трите можни сценарија кои ги предложи ФФМ

Фудбалските прволигаши ќе треба да се изјаснат за едно од трите можни сценарија кои ги предложи ФФМ

Со три можни сценарија излезе Фудбалската федерација на Македонија, до претставниците на клубовите членови на Првата лига, што се однесува до  евентуално продолжување или  прекинување на првенство во нашата земја. Втор состанок на прволигашите со раководството на ФФМ за само недела дена, иако пред само Седум дена повеќето прволигаши се изјаснија дека

ФФМ со три предлози до прволигашите за тоа како да заврши тековното првенство

ФФМ со три предлози до прволигашите за тоа како да заврши тековното првенство

Не беше јасно беше зошто е присутен и епидемиологот др. Жарко Караџовски, кој што не даде конкретен одговор на прашањето, кога клубовите може да започнат со колективни тренинзи!? Тој нагласил дека во моментов на тоа е невозможно да се одговори имајќи ја во предвид актуелната состојба и секојдневниот број на заболени од Ковид-19 во државата. Истовремено др

ФФМ со три предлози до прволигашите за тоа како да заврши тековното првенство

ФФМ со три предлози до прволигашите за тоа како да заврши тековното првенство

Иако пред само седум дена повекето прволигаши се изјаснија дека се за прекин на првенството, на денешната средба Фудбалската федерација на Македонија излезе со три предлози до претставниците на Прволигашите, за тоа како да заврши тековното првенство. Не беше јасно беше зошто е присутен и епидемиологот др. Жарко Караџовски, кој што не даде конкретен

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

ФФМ предложи три можни сценарија за завршување на Прва МФЛ

Раководството на Фудбалската федерација на Македонија денес на средбата со претставници на клубовите од Првата лига, на која присуствуваа и претставници од Институтот за јавно здравје предводени од епидемиологот д-р Жарко Караџоски предложи три можни сценарија за завршување на првенството. Во продолжение трите можни сценарија за завршување на натпреварувачката

ФФМ ги предложи трите опции за домашниот шампионат

ФФМ ги предложи трите опции за домашниот шампионат

Предмалку заврши состанокот во Фудбалската федерација на Македонија, со претставниците на клубовите од прволигашката конкуренција, на кој беше дискутирано дали како и кога ќе може да продолжи тековниот шампионат. Соопштението од овој состанок ви го презентираме во целост. Раководството на Фудбалската федерација на Македонија во „Куќа на фудбалот“ одржа

ФФМ ги предложи трите опции за домашниот шампионат

ФФМ ги предложи трите опции за домашниот шампионат

Предмалку заврши состанокот во Фудбалската федерација на Македонија, со претставниците на клубовите од прволигашката конкуренција, на кој беше дискутирано дали како и кога ќе може да продолжи тековниот шампионат. Соопштението од овој состанок ви го презентираме во целост. Раководството на Фудбалската федерација на Македонија во „Куќа на фудбалот“ одржа

Заврши состанокот во ФФМ, клубовите до 18 часот треба да кажат дали се да играат или не

Заврши состанокот во ФФМ, клубовите до 18 часот треба да кажат дали се да играат или не

Се одржа и вториот состанок на челниците на ФФМ со претставниците на прволигашите. На овој состанок присуствуваа и медицински лица на чело со д-р Караџовски кој на екипите им ги образложи препораките кои се неопходни за обновување на тренинзите на играчите а со тоа и натпреварите. Постојат три сценарија: Да се одиграат преостанатите 4 кола од третиот

Заврши состанокот во ФФМ, клубовите до 18 часот треба да кажат дали се да играат или не

Заврши состанокот во ФФМ, клубовите до 18 часот треба да кажат дали се да играат или не

Се одржа и вториот состанок на челниците на ФФМ со претставниците на прволигашите. На овој состанок присуствуваа и медицински лица на чело со д-р Караџовски кој на екипите им ги образложи препораките кои се неопходни за обновување на тренинзите на играчите а со тоа и натпреварите. Постојат три сценарија: Да се одиграат преостанатите 4 кола од третиот

ФФМ со три опции за завршување на фудбалското првенство

ФФМ со три опции за завршување на фудбалското првенство

Раководството на Фудбалската федерација на Македонија денес на средбата со претставници на клубовите од Првата лига, на која присуствуваа и претставници од Институтот за јавно здравје предводени од епидемиологот д-р Жарко Караџоски предложи три можни сценарија за завршување на првенството. Во продолжение трите можни сценарија за завршување на натпреварувачката

ФФМ има три сценарија за продлжување на сезоната

ФФМ има три сценарија за продлжување на сезоната

Денеска се одржа состанок на раководството на Фудбалската федерација на Македонија со клубовите од Првата македонска фудбалска лига на кој се зборуваше за евентуалното продолжување на состанокот. Се уште е неизвесно дали ќе заврши македонското фудбалско првенство, некои лиги веќе почнаа, но ПМФЛ допрва одлучува дали ќе се игра или не. На денешниот