притисни ентер »

Како Русија се изборила со заразната болест: За еден месец ја искорениле болеста, еден потег бил клучен!

Како Русија се изборила со заразната болест: За еден месец ја искорениле болеста, еден потег бил клучен!

Во далечната 1959 година во декември, на аеродромот Внуково слетал авион од сончевата Индија. Заедно со останатите патници, од авионот слетал, ја поминал границата и царинската контрола, уметникот Алексеј Кокорекин. Малку се накашлал, но никој не обрнал внимание на тоа, со оглед на тоа што во Русија било многу ладно. Токму така, во главниот град на

Епидемија решена за 19 дена – еве како Советскиот Сојуз ги победил големите сипаници

Епидемија решена за 19 дена – еве како Советскиот Сојуз ги победил големите сипаници

ИЗВОР Скопје24 | март 24, 2020 На престолните служби им биле потребни нешто повеќе од 2 недели да локализираат смртоносен вирус во Москва и да спречат негово ширење на територијата на целиот Советски Сојуз. Кога на 23-ти декември 1959 година патнички авион долетал од Делхи во Москва, од него излегол човек поради кој набрзо главниот град на СССР бил