притисни ентер »

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство, Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шест кандидати. – Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена, истакна Хенкок, додавајќи дека

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Лондонскиот весник „Гардијан“ пишува денеска дека некои кандидати за лидерската функција во партијата ја разгледуваат можноста да се здружат. Британскиот министер за здравство Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. – Учествував како кандидат

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. – Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена, истакна Хенкок, додавајќи дека

Министерот Хенкок ја напушти трката за наследник на Тереза Меј

Министерот Хенкок ја напушти трката за наследник на Тереза Меј

Британскиот министер за здравство Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. „Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена“, рече Хенкок, додавајќи дека

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. – Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена, истакна Хенкок, додавајќи дека

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. – Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена – истакна Хенкок, додавајќи

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Matt Hancock Британскиот министер за здравство Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. – Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена, истакна Хенкок,

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство, Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. – Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена, истакна Хенкок, додавајќи

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство се повлече од трката за премиер

Британскиот министер за здравство Мет Хенкок се повлече од трката за лидер на Конзервативната партија и за премиер на Велика Британија и на тој начин останаа уште шестмина кандидати. – Учествував како кандидат на иднината, но партијата е ориентирана да бара кандидат за конкретните состојби, со кои таа е моментно соочена, истакна Хенкок, додавајќи дека

Може ли некој да го запре Борис Џонсон?

Може ли некој да го запре Борис Џонсон?

Брегзит кон крајот на октомври, порача Борис Џонсон – поранешниот шеф на британската дипломатија и бивш градоначалник на Лондон, кој се вклучи во трката за наследник на Тереза Меј за лидер на партијата и нов премиер Борис Џонсон, ослабен и со нова фризура, се претстави пред британската јавност во нов формат, но не само со изгледот туку и со тактиката

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон, кандидатот за нов лидер на ториевците, кој вети конечен брегзит на 31 октомври, со или без договор, дојде чекор поблиску до водење на Велика Британија откако по првиот круг на избори доби најголема поддршка од претставниците на Конзервативната партија за наследник на премиерката Тереза ​​Меј. Три години откако Британците со 52 отсто гласови

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон, кандидатот за нов лидер на ториевците, кој вети конечен брегзит на 31 октомври, со или без договор, дојде чекор поблиску до водење на Велика Британија откако по првиот круг на избори доби најголема поддршка од претставниците на Конзервативната партија за наследник на премиерката Тереза ​​Меј. Три години откако Британците со 52 отсто гласови

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон, кандидатот за нов лидер на ториевците, кој вети конечен брегзит на 31 октомври, со или без договор, дојде чекор поблиску до водење на Велика Британија откако по првиот круг на избори доби најголема поддршка од претставниците на Конзервативната партија за наследник на премиерката Тереза ​​Меј. Три години откако Британците со 52 отсто гласови

Почна трката за наследник  на Тереза Меј, фаворит Борис Џонсон

Почна трката за наследник на Тереза Меј, фаворит Борис Џонсон

Loading Video... Почна трката за наследник на Тереза Меј.  За местото лидер на владејачката  конзервативна партија во Велика Британија  по денешниот прв круг на гласање остануваат да се борат 7 кандидатати. Трката ја напуштија тројца  Харпер, Ледсам и Меквеј. Конзервативните  пратеници ќе гласаат уште во неколку круга се се додека во трката не останат

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон победи во првиот круг на гласање за наследник на Меј

Борис Џонсон, кандидатот за нов лидер на ториевците, кој вети конечен брегзит на 31 октомври, со или без договор, дојде чекор поблиску до водење на Велика Британија откако по првиот круг на избори доби најголема поддршка од претставниците на Конзервативната партија за наследник на премиерката Тереза ​​Меј. Три години откако Британците со 52 отсто гласови

Борис Џонсон води на изборите за лидер на конзервативците

Борис Џонсон води на изборите за лидер на конзервативците

Поранешниот шеф на британската дипломатија Борис Џонсон освои најмногу гласови од пратениците на Конзервативната партија во првиот круг од изборите за лидер на владејачката партија, додека тројца кандидати испаднаа од трка. Џонсон доби 114 гласови на тајното гласање во кое учествуваа повеќе од 300 конзервативни пратеници. Од друга страна, тројцата

Борис Џонсон води на изборите за лидер на конзервативците

Борис Џонсон води на изборите за лидер на конзервативците

Поранешниот шеф на британската дипломатија Борис Џонсон освои најмногу гласови од пратениците на Конзервативната партија во првиот круг од изборите за лидер на владејачката партија, додека тројца кандидати испаднаа од трка. Џонсон доби 114 гласови на тајното гласање во кое учествуваа повеќе од 300 конзервативни пратеници. Од друга страна, тројцата

Борис Џонсон со најмногу гласови во првиот круг за избор на наследникот на Меј

Борис Џонсон со најмногу гласови во првиот круг за избор на наследникот на Меј

Борис Џонсон обезбеди најмногу гласови во првиот круг од изборот на новиот лидер на конзервативната партија и нов премиер на земјата. Џонсон доби 114 гласа, Џереми Хант беше втор со 43, а Мајкл Гоув со 37 гласа, додека тројца кандидати беа елиминирани. Седумте кандидати кои останаа ќе продолжат во следниот круг на гласање што ќе се одржи следната недела

Борис Џонсон води на изборите за лидер на конзервативците

Борис Џонсон води на изборите за лидер на конзервативците

Поранешниот шеф на британската дипломатија Борис Џонсон освои најмногу гласови од пратениците на Конзервативната партија во првиот круг од изборите за лидер на владејачката партија, додека тројца кандидати испаднаа од трка. Џонсон доби 114 гласови на тајното гласање во кое учествуваа повеќе од 300 конзервативни пратеници. Од друга страна, тројцата

Борис Џонсон го освои првиот круг од гласањето за наследник на Тереза Меј

Борис Џонсон го освои првиот круг од гласањето за наследник на Тереза Меј

Борис Џонсон, кандидатот за нов лидер на ториевците кој вети брегзит на 31 октомври, со договор или без него, дојде чекор поблиску до водењето на Велика Британија откако во првиот круг од изборите освои далеку најголема поддршка од пратениците на Конзервативната партија за наследник на премиерката Тереза Меј. Три години откако Британците со 52 посто