притисни ентер »

Детектор: Две третини од граѓани не можат да си ги покријат месечните трошоци со платата

Детектор: Две третини од граѓани не можат да си ги покријат месечните трошоци со платата

Embedded video for Детектор: Две третини од граѓани не можат да си ги покријат месечните трошоци со платата Речиси две третини од граѓаните не можат да ги покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. На прашањето

АНКЕТА: 33,5 отсто од Македонците велат живееле подобро пред 5 години, а 23,7 пак оти сега откако дојде „живот за сите“

АНКЕТА: 33,5 отсто од Македонците велат живееле подобро пред 5 години, а 23,7 пак оти сега откако дојде „живот за сите“

Околу две третини од граѓаните во Македонија не можат да ги покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Како што објави ТВ Сител, на прашањето дали живеат подобро сега, или пред 5 години, 33,5% од граѓаните велат

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска Речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите примања,покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 65,5% од анкетираните граѓани рекле

Детектор анкета: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Детектор анкета: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

50 Споделувања Share Tweet Меѓу 500 и 600 евра му требаат на едно просечно семејство за да го преживее месецот, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Со последното истражување речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите

Анкета на Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Анкета на Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи не и се доволни за да ги покријат сите трошоци во

Детектор анкета: За да го преживее месецот на едно четиричлено семејство му требаат од 30 до 35.000 денари

Детектор анкета: За да го преживее месецот на едно четиричлено семејство му требаат од 30 до 35.000 денари

Меѓу 500 и 600 евра му требаат на едно просечно семејство за да го преживее месецот, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 38,5% од анкетираните граѓани сметаат дека за да се задоволат основните месечни потреби на едно семејство од 4 члена,

Две третини од граѓаните немаат доволно пари за да го поминат месецот

Две третини од граѓаните немаат доволно пари за да го поминат месецот

Две третини од граѓаните немаат доволно пари за да врзат крај со крај секој месец. Анкетата која по нарачка на Детектор ја спроведе Институтот за политички истражувања Скопје покажува дека 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи кои што ги имаат не им се доволни за да ги покријат сите трошоци. 29,1% од граѓаните велат дека имаат

Детектор: Граѓаните сметаат дека докторите треба да бидат приоритет за зголемување на платите

Детектор: Граѓаните сметаат дека докторите треба да бидат приоритет за зголемување на платите

Докторите и медицинскиот персонал треба да бидат приоритет кога станува збор за зголемување на платите во јавниот сектор, односно во оние институции кои се финансираат со парите на граѓаните. Дури 39% од анкетираните рекле дека здравството треба да биде приоритет кога се зголемуваат платите во јавниот сектор. 19,4% се определиле за образованието, 6,8%

Детектор анкета: Најголем дел од граѓаните велат дека денеска живеат полошо отколку пред 5 години

Детектор анкета: Најголем дел од граѓаните велат дека денеска живеат полошо отколку пред 5 години

Повеќе од една третина од граѓаните велат дека денеска се живее полошо отколку пред 5 години, покажуваат податоците од најновата анкета која по нарачка на Детектор ја изработи Институтот за политички истражувања Скопје Според неа, 33,5% од граѓаните велат дека пред 5 години живееле подобро отколку денеска. 32,3% од анкетираните велат дека нема никаква

Детектор: Само една петина од граѓаните добиле зголемување на платата во последната година

Детектор: Само една петина од граѓаните добиле зголемување на платата во последната година

Само еден на петмина граѓани добил зголемување на личниот доход во последната година, покажува најновата анкета на Детектор изработена од Институтот за политички истражувања Скопје. Според неа. 19% од граѓаните рекле дека платата им била зголемена во последната година. Пред две години зголемување добиле 9,9% од анкетираните а 11,3% последен пат покачување

Детектор анкета: За да го преживее месецот на едно четиричлено семејство му требаат од 30 до 35.000 денари

Детектор анкета: За да го преживее месецот на едно четиричлено семејство му требаат од 30 до 35.000 денари

Меѓу 500 и 600 евра му требаат на едно просечно семејство за да го преживее месецот, покажува последното истражување на јавното мислење кое по нарачка на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 38,5% од анкетираните граѓани сметаат дека за да се задоволат основните месечни потреби на едно семејство од 4 члена,

Детектор анкета: Повеќе од половина плата граѓаните ја користат само за да се прехранат

Детектор анкета: Повеќе од половина плата граѓаните ја користат само за да се прехранат

Најголем дел од граѓаните трошат половина од својот месечен буџет само за да се прехранат, покажува последната анкета која за Детектор ја изработи, Институтот за политички истражувања Скопје. Според неа, скоро 40% од граѓаните трошат половина од својот месечен буџет за храна. Нешто помалку од 30% од граѓаните трошат дури две третини од месечните примања

Две третини од граѓаните немаат доволно пари за да го поминат месецот

Две третини од граѓаните немаат доволно пари за да го поминат месецот

Две третини од граѓаните немаат доволно пари за да врзат крај со крај секој месец. Анкетата која по нарачка на Детектор ја спроведе Институтот за политички истражувања Скопје покажува дека 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи кои што ги имаат не им се доволни за да ги покријат сите трошоци. 29,1% од граѓаните велат дека имаат

Анкета: Докторите и медицинскиот персонал, приеоритет за зголемување на платите

Анкета: Докторите и медицинскиот персонал, приеоритет за зголемување на платите

Кога станува збор за зголемување на платите во јавниот сектор, граѓаните сметаат дека приоритет треба да бидат докторите и медицинскиот персонал. Според анкетата на Детектор, околу 39 проценти од анкетираните рекле дека здравството треба да биде приоритет кога се зголемуваат платите во јавниот сектор. 19,4 проценти се определиле за образованието, 6,8

Ново истражување на „Детектор“: Две третини од граѓаните не можат да ги покријат месечните трошоци

Ново истражување на „Детектор“: Две третини од граѓаните не можат да ги покријат месечните трошоци

Речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите примања,покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи не и се доволни за да ги покријат сите трошоци во

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Детектор: Мнозинството граѓани живееле подобро пред 5 години отколку денеска

Речиси две третини од граѓаните не можат да си покријат месечните трошоци со своите примања, покажува последното истражување на јавното мислење кое за потребите на Детектор го спроведе Институтот за политички истражувања Скопје. Според него, 65,5% од анкетираните граѓани рекле дека месечните приходи не и се доволни за да ги покријат сите трошоци во