притисни ентер »

Турција одобри употреба на кинеската вакцина, министерот за здравство веќе ја прими

Турција одобри употреба на кинеската вакцина, министерот за здравство веќе ја прими

Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против Ковид-19 на компанијата „Синовак“, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако во Турција пристигнаа три милиони

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против Ковид-19 на компанијата „Синовак“, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако Турција доби три милиони од откупените

Турција одобри употреба на кинеската вакцина, министерот за здравство веќе ја прими

Турција одобри употреба на кинеската вакцина, министерот за здравство веќе ја прими

Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против Ковид-19 на компанијата „Синовак“, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако во Турција пристигнаа три милиони

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против Ковид-19 на компанијата „Синовак”, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако Турција доби три милиони од откупените

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против Ковид-19 на компанијата „Синовак“, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако Турција доби три милиони од откупените

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Истанбул, 13 јануари 2021 (МИА) – Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против Ковид-19 на компанијата „Синовак”, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против ковид-19 на компанијата „Синовак“, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако Турција доби три милиони од откупените

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турција одобри употреба на кинеската вакцина против коронавирус

Турската официјална Агенција за лекови и медицински помагала издаде одобрение за итна употреба на кинеската вакцина против Ковид-19 на компанијата „Синовак”, објави денеска турската новинска агенција Анадолија. Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган неделава рече дека вакцинацијата ќе започне утре или во петок, откако Турција доби три милиони од откупените