притисни ентер »

Претседателот на Ла Лига „распали“ на Твитер и повика УЕФА по Манчестер Сити да казни уште еден голем европски тим…

Претседателот на Ла Лига „распали“ на Твитер и повика УЕФА по Манчестер Сити да казни уште еден голем европски тим…

Првиот човек на Ла Лига, Хавиер Тебас преку својот Твитер профил ја поздрави одлуката на УЕФА да му врачи казна на Манчестер Сити. „Граѓаните“ поради кршење на правилата на Финансискиот Фер Плеј  добија двгодишна забрана за настап во натпреварувањата организирани под капата на УЕФА, а Тебас преку Твитер соопшти дека и во ПСЖ треба да се разгледаат

Претседателот на Ла Лига ја поздрави казната на Манчестер Сити

Претседателот на Ла Лига ја поздрави казната на Манчестер Сити

Претседателот на Ла Лига, Хавиер Тебас, ја коментираше одлуката на УЕФА за казнувањето на Манчестер Сити, поради нарушувањето на финансискиот фер плеј. „ УЕФА конечно примени решителни мерки. Правилата за финансискиот фер-плеј и казнувањето на клубовите што не го почитуваат се најважни мерки за поддршка на иднината на фудбалот. Конечно добивме добар

Манчестер Сити доби двегодишна cycпензија за настап во Лигата на шампиони

Манчестер Сити доби двегодишна cycпензија за настап во Лигата на шампиони

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Нион, 15. февруари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Покрај тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити за настап во Лигата на шампионите и Лигата на Европа

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити за настап во Лигата на шампионите и Лигата на Европа

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

Сити доби жестока казна – во Ла Лига среќни со таквата одлука!

Сити доби жестока казна – во Ла Лига среќни со таквата одлука!

Следните две сезони во ЛШ нема да го гледаме Манчестер Сити, кој денеска доби казна од УЕФА поради незапазување на финансискиот фер плеј. Додека во Манчестер Сити истакнаа дека не се изненадени од потегот, но сепак се разочарани, на друго место се слави поради ваквата казна. Првиот човек на Ла Лига, Хавиер Тебас, истакна дека УЕФА конечно ги презела

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

– Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

“УЕФА”: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

“УЕФА”: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за “Манчестер сити” во “Лигата на шампиони” и за “Лига Европа”. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Нион, 14 февруари 2020 (МИА) – Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер сити

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сериозноста

Манчестер Сити доби двегодишна суспензија за настап во Лигата на шампиони и Лига Европа

Манчестер Сити доби двегодишна суспензија за настап во Лигата на шампиони и Лига Европа

Манчестер Сити доби двегодишна суспензија за настап во Лигата на шампиони и Лига Европа Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензијата

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна суспензија за Манчестер Сити

Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сериозно прекршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Нион, 14 февруари 2020 (МИА) – Европската фудбалска асоцијација (УЕФА) изрече двегодишна суспензија

УЕФА: Двегодишна cycпензија за Манчестер Сити

УЕФА: Двегодишна cycпензија за Манчестер Сити

Европската фудбалска аcoцијација (УЕФА) изрече двегодишна cyспензија за Манчестер сити во Лигата на шампиони и за Лига Европа. Згора на тоа, тимот од „Етихад“ е казнет и со 30 милиони евра за сepиозно пpeкршувања на правилото за финансиски фер-плеј. Суспензиjaта за „граѓаните“ која се однесува на двете клупски натпреварувања е показател за сepиозноста

Драконска казна: Манчестер сити доби забрана за настап во ЛШ!

Драконска казна: Манчестер сити доби забрана за настап во ЛШ!

Актуелниот англиски првак воедно треба да плати 25 милиони фунти парична казна УЕФА ја одреди казната за Манчестер сити околу нарушување на правилникот на Финансискиот фер плеј. Граѓаните имале неправилности во финансиските извештаи кои ги приложиле во периодот од 2012 до 2016 година, па така актулениот англиски првак во следните две сезони доби забрана