притисни ентер »

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Албанскиот претседател Илир Мета, кој присуствуваше на свеченоста организирана во српската Амбасада во Тирана, по повод Националниот празник на Србија,15-ти февруари, порача дека Приштина и Белград треба да ги решат историските проблеми за да не бидат и понатаму нивни заложници. Тој исто така изрази уверување дека многу Срби имаат силен сон за членство

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: Треба да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Треба да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Албанскиот претседател Илир Мета, кој присуствуваше на свеченоста организирана во српската Амбасада во Тирана, по повод Националниот празник на Србија,15-ти февруари, порача дека Приштина и Белград треба да ги решат историските проблеми за да не бидат и понатаму нивни заложници. Тој исто така изрази уверување дека многу Срби имаат силен сон за членство

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Албанскиот претседател Илир Мета, кој присуствуваше на свеченоста организирана во српската Амбасада во Тирана, по повод Националниот празник на Србија,15-ти февруари, порача дека Приштина и Белград треба да ги решат историските проблеми за да не бидат и понатаму нивни заложници. Тој исто така изрази уверување дека многу Срби имаат силен сон за членство

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Претседателот додаде дека во светот има мнозински

Мета за дијалогот меѓу Србија и Косово: Време е да се реши проблемот, имав среќа да запознам еден голем водач, визионерскиот демократ Зоран Ѓинѓиќ

Мета за дијалогот меѓу Србија и Косово: Време е да се реши проблемот, имав среќа да запознам еден голем водач, визионерскиот демократ Зоран Ѓинѓиќ

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Шефот на албанската држава претходно присуствуваше на свеченоста во косовската амбасада по повод 12-годишнината од независноста на Косово, 17 февруари, каде во обраќањето најави дека „ќе присуствува на уште еден важен настан во српската Амбасада”. Албанскиот претседател Илир Мета, кој присуствуваше на свеченоста организирана во српската Амбасада во

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Мета: За побезбеден регион потребен е нов дух на добрососедство и решавање на историските проблеми

Албанскиот претседател Илир Мета, кој присуствуваше на свеченоста организирана во српската Амбасада во Тирана, по повод Националниот празник на Србија,15-ти февруари, порача дека Приштина и Белград треба да ги решат историските проблеми за да не бидат и понатаму нивни заложници. Тој исто така изрази уверување дека многу Срби имаат силен сон за членство

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

– Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински

Мета: Да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Додаде дека во светот има мнозински и малцински народи, но единственото решение е демократскиот начин на решавање на работите, јави дописничката на МИА. Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Мета: Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија, но не со промена на границите

Време е да се реши проблемот меѓу Косово и Србија. Решението никогаш не е да се сменат границите, туку да се почитуваат европските стандарди на секое малцинство, изјави албанскиот претседател Илир Мета на свеченоста одржана во косовската амбасада во Тирана по повод 12-годишнината од независноста на Косово. Додаде дека во светот има мнозински и малцински