притисни ентер »

Меса: Моралес не треба да биде претседателски кандидат

Меса: Моралес не треба да биде претседателски кандидат

Кандидатот на боливиската опозиција Карлос Меса изјави денеска дека актуелниот претседател Ево Моралес не треба да биде кандидат на новите избори за шеф на државата. Моралес, претходно изјави дека ќе распише нови претседателски избори бидејќи Организацијата на американските држави (ОАД) објави извештај во кој се наведува оти резултатите од претходните

Меса: Моралес не треба да биде претседателски кандидат

Меса: Моралес не треба да биде претседателски кандидат

Моралес, кој дојде на власт во 2006 година, ја бранеше својата победа на изборите, но истакна дека ќе ги прифати заклучоците на ОАД. Кандидатот на боливиската опозиција Карлос Меса изјави денеска дека актуелниот претседател Ево Моралес не треба да биде кандидат на новите избори за шеф на државата. Моралес, претходно денеска изјави дека ќе распише нови

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Претседателот на Боливија Ево Моралес денеска објави дека ќе распише нови претседателски избори откако Организацијата на американски држави (ОАД) објави извештај во кој се вели дека резултатите од минатите избори, за кои тој беше избран за четврти мандат , треба да се поништат поради нерегуларности. Моралес исто така најави дека ќе ги замени членовите

Боливија: Моралес не треба да биде претседателски кандидат

Боливија: Моралес не треба да биде претседателски кандидат

Кандидатот на боливиската опозиција Карлос Меса изјави денеска дека актуелниот претседател Ево Моралес не треба да биде кандидат на новите избори за шеф на државата. Моралес, претходно денеска изјави дека ќе распише нови претседателски избори бидејќи Организацијата на американските држави (ОАД) објави извештај во кој се наведува оти резултатите од

Боливија: Моралес ќе распише нови претседателски избори, се поништуваат претходните

Боливија: Моралес ќе распише нови претседателски избори, се поништуваат претходните

Претседателот на Боливија Ево Моралес денеска објави дека ќе распише нови претседателски избори откако Организацијата на американски држави (ОАД) објави извештај во кој се вели дека резултатите од минатите избори, за кои тој беше избран за четврти мандат, треба да се поништат поради нерегуларности. Моралес исто така најави дека ќе ги замени членовите

Моралес попушти, ќе има нови избори во Боливија

Моралес попушти, ќе има нови избори во Боливија

Боливискиот претседател, Ево Моралес, објави дека ќе распише нови претседателски избори откако Организацијата на американски држави објави извештај во кој се вели дека резултатите од минатите избори, за кои тој беше избран за четврти мандат, треба да се поништат поради нерегуларности, објави АП. Моралес попушти и пред притисокот од повеќенеделните

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Претседателот на Боливија Ево Моралес денеска објави дека ќе распише нови претседателски избори откако Организацијата на американски држави (ОАД) објави извештај во кој се вели дека резултатите од минатите избори, за кои тој беше избран за четврти мандат , треба да се поништат поради нерегуларности. Моралес исто така најави дека ќе ги замени членовите

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Моралес исто така најави дека ќе ги замени членовите на изборниот одбор, кои беа критикувани по изборите на 20 октомври. Претседателот на Боливија Ево Моралес денеска објави дека ќе распише нови претседателски избори откако Организацијата на американски држави (ОАД) објави извештај во кој се вели дека резултатите од минатите избори, за кои тој беше

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Моралес ќе распише нови претседателски избори во Боливија

Претседателот на Боливија Ево Моралес денеска објави дека ќе распише нови претседателски избори откако Организацијата на американски држави (ОАД) објави извештај во кој се вели дека резултатите од минатите избори, за кои тој беше избран за четврти мандат , треба да се поништат поради нерегуларности. Моралес исто така најави дека ќе ги замени членовите