притисни ентер »

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова оцени дека денес се урнати надежите на европските држави дека ќе создадат обединета и просперитетна Европа, без линии на разграничување, кои се родија по падот на Берлинскиот ѕид. – Поради падот на Берлинскиот ѕид, многумина се радуваа на мирна, просперитетна и обединета Европа,

Захарова : Европските надежи се урнаа како Берлинскиот Ѕид

Захарова : Европските надежи се урнаа како Берлинскиот Ѕид

"Поради падот на Берлинскиот Ѕид, луѓето се радуваа на мирна, просперитетна и обединета Европа без линии на демаркација. За жал, тие очекувања пропаднаа. Овие надежи се распарчени како Берлинскиот Ѕид", рече Захарова на прес-конференција, пренесе АП. Таа истакна дека Русија отсекогаш ја почитувала својата надворешна политика и ќе продолжи да ги почитува

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова оцени дека денес се урнати надежите на европските држави дека ќе создадат обединета и просперитетна Европа, без линии на разграничување, кои се родија по падот на Берлинскиот ѕид. – Поради падот на Берлинскиот ѕид, многумина се радуваа на мирна, просперитетна и обединета Европа,

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Мирот и безбедноста во Европа треба да бидат универзални и неделливи, смета Захарова. Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова оцени дека денес се урнати надежите на европските држави дека ќе создадат обединета и просперитетна Европа, без линии на разграничување, кои се родија по падот на Берлинскиот ѕид. – Поради

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова оцени дека денес се урнати надежите на европските држави дека ќе создадат обединета и просперитетна Европа, без линии на разграничување, кои се родија по падот на Берлинскиот ѕид. – Поради падот на Берлинскиот ѕид, многумина се радуваа на мирна, просперитетна и обединета Европа,

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова оцени дека денес се урнати надежите на европските држави дека ќе создадат обединета и просперитетна Европа, без линии на разграничување, кои се родија по падот на Берлинскиот ѕид. – Поради падот на Берлинскиот ѕид, многумина се радуваа на мирна, просперитетна и обединета Европа,

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Захарова: Европските надежи се урнаа како Берлинскиот ѕид

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова оцени дека денес се урнати надежите на европските држави дека ќе создадат обединета и просперитетна Европа, без линии на разграничување, кои се родија по падот на Берлинскиот ѕид. – Поради падот на Берлинскиот ѕид, многумина се радуваа на мирна, просперитетна и обединета Европа,

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Урнат во ноември 1989 година, Берлинскиот ѕид со години беше симбол за поделбата на Германија и белег на конфликт помеѓу советскиот блок и Западот. Пет факти за бетонскиот бедем што го претворија западен Берлин во енклава во Источниот блок. Армиран бетон Изградбата на ѕидот почна на 13 август 1961 година, само неколку дена откако тогашниот прв човек

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Урнат во ноември 1989 година, Берлинскиот ѕид со години беше симбол за поделбата на Германија и белег на конфликт помеѓу советскиот блок и Западот. Пет факти за бетонскиот бедем што го претворија западен Берлин во енклава во Источниот блок. Армиран бетон Изградбата на ѕидот почна на 13 август 1961 година, само неколку дена откако тогашниот прв човек

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Урнат во ноември 1989 година, Берлинскиот ѕид со години беше симбол за поделбата на Германија и белег на конфликт помеѓу советскиот блок и Западот. Пет факти за бетонскиот бедем што го претворија западен Берлин во енклава во Источниот блок. Армиран бетон Изградбата на ѕидот почна на 13 август 1961 година, само неколку дена откако тогашниот прв човек

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Урнат во ноември 1989 година, Берлинскиот ѕид со години беше симбол за поделбата на Германија и белег на конфликт помеѓу советскиот блок и Западот. Пет факти за бетонскиот бедем што го претворија западен Берлин во енклава во Источниот блок. Армиран бетон Изградбата на ѕидот почна на 13 август 1961 година, само неколку дена откако тогашниот прв човек

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Пет главни факти за Берлинскиот ѕид

Урнат во ноември 1989 година, Берлинскиот ѕид со години беше симбол за поделбата на Германија и белег на конфликт помеѓу советскиот блок и Западот. Пет факти за бетонскиот бедем што го претворија западен Берлин во енклава во Источниот блок. Армиран бетон Изградбата на ѕидот почна на 13 август 1961 година, само неколку дена откако тогашниот прв човек