притисни ентер »

Богоевски: Талат Џафери ќе сведочи во интерес на Трајко Вељаноски

Богоевски: Талат Џафери ќе сведочи во интерес на Трајко Вељаноски

Поранешниот пратеник Павле Богоевски во својот последен коментар на Фејсбук напиша дека актуелниот претседател на Собранието, Талат Џафери, е повикан од одбраната на неговиот претходник Трајко Вељаноски за да сведочи во интерес на обвинетиот за организирање на крвавите настани на 27 април 2017 во Собранието. „Талат Џафери, поради работната агенда,

Павле Богоевски: Талат Џафери ќе сведочи во интерес на Трајко Вељаноски

Павле Богоевски: Талат Џафери ќе сведочи во интерес на Трајко Вељаноски

Поранешниот пратеник Павле Богоевски во својот последен коментар на Фејсбук напиша дека актуелниот претседател на Собранието, Талат Џафери, е повикан од одбраната на неговиот претходник Трајко Вељаноски за да сведочи во интерес на обвинетиот за организирање на крвавите настани на 27 април 2017 во Собранието. „Талат Џафери, поради работната агенда,

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април”, следното рочиште на 28 септември

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април”, следното рочиште на 28 септември

Следното рочиште за „Организаторите на 27 април” е закажено за 28 април. Се очекува на тоа рочиште да сведочи и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој денеска не беше присутен поради неговата дневна работа агенда, и зато што пред него сведочеа неколку актуелни и поранешни пратеници на ВМРО-ДПМНЕ. На едно од следните рочишта за овој предмет

Џафери денес не сведочеше на суд, имал собраниски обврски

Џафери денес не сведочеше на суд, имал собраниски обврски

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска не се појави во својство на сведок на судењето за обвинетите за организирање на настаните од „27 април“ 2017, година односно за упадот и насилствата во Парламентот. Џафери го известил Судот дека поради собраниски обврски, односно прием на делегација, би можел на рочиштето да пристигне околу 12 часот,

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април", следното рочиште на 28 септември

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април", следното рочиште на 28 септември

Се очекува на тоа рочиште да сведочи и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој денеска не беше присутен поради неговата дневна работа агенда, и зато што пред него сведочеа неколку актуелни и поранешни пратеници на ВМРО-ДПМНЕ. На едно од следните рочишта за овој предмет е најавено дека ќе сведочи и поранешниот пратеник на Движењето Беса, Зеќирија

Миланов: ВЕЉАНОСКИ ПРАВИЛНО ЈА ВОДЕШЕ КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА

Миланов: ВЕЉАНОСКИ ПРАВИЛНО ЈА ВОДЕШЕ КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА

На денешното рочиште за случајот за настаните на 27 април, како сведок се појави Стојан Миланов, пратеник од Социјалистичката партија. Тој беше заменик на претседавачот Трајко Вељаноски за време на конститутивната седница. Миланов добро се сеќава на настаните од 27 април и истакна дека Вељаноски постапувал правилно во врска со тоа дека не дозволувал

Миланов: ВЕЉАНОСКИ ПРАВИЛНО ЈА ВОДЕШЕ КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА

Миланов: ВЕЉАНОСКИ ПРАВИЛНО ЈА ВОДЕШЕ КОНСТИТУТИВНАТА СЕДНИЦА

На денешното рочиште за случајот за настаните на 27 април, како сведок се појави Стојан Миланов, пратеник од Социјалистичката партија. Тој беше заменик на претседавачот Трајко Вељаноски за време на конститутивната седница. Миланов добро се сеќава на настаните од 27 април и истакна дека Вељаноски постапувал правилно во врска со тоа дека не дозволувал

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април”, следното рочиште на 28 септември

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април”, следното рочиште на 28 септември

Скопје, 18 септември 2020 () – Следното рочиште за „Организаторите на 27 април” е закажено  за 28 април. Се очекува на тоа рочиште да сведочи и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој денеска не беше присутен поради неговата дневна работа агенда, и зато што пред него сведочеа неколку актуелни и поранешни пратеници на ВМРО-ДПМНЕ. На едно од следните

Поранешни пратеници сведочеа за настаните на 27 април

Поранешни пратеници сведочеа за настаните на 27 април

Собраниската седница на 27 април 2017 по барање на СДСМ, била закажена да продолжи на следниот ден 28 април. Ова денеска на судењето за организаторите на настаните од 27 април во Собранието, го изјави сведокот Стојан Миланов, заменик претседавач на седницата, кој истакна дека тоа барање било прифатено од претседавачот Трајко Велјановски, сега обвинет

Поранешни пратеници сведочеа за „27 април“

Поранешни пратеници сведочеа за „27 април“

Фото: Архива Собраниската седница на 27 април 2017 година, по барање на СДСМ, била закажена да продолжи на следниот ден, изјави сведокот Стојан Миланов на судењето за организаторите на настаните од 27 април. Заменик-претседавачот на тогашната седница истакна и дека барањето било прифатено од претседавачот Трајко Вељаноски, сега обвинет како еден од

Седницата на 27 април требаше да продолжи следниот ден, потврди поранешна пратеничка

Седницата на 27 април требаше да продолжи следниот ден, потврди поранешна пратеничка

Седницата на 27 април требаше да продолжи следниот ден, потврди поранешна пратеничка За време на рочиштето за судењето за настаните на 27 април, поранешната пратеничка на ВМРО-ДПМНЕ, Нада Ципушева, ги опиша последните часови од седницата на 27 април 2017 година. Ципушева објасни дека таа била пријавена за реплика по пратеникот Панчо Минов, но претседавачот

Поранешни пратеници сведочеа за настаните на 27 април

Поранешни пратеници сведочеа за настаните на 27 април

Собраниската седница на 27 април 2017 по барање на СДСМ, била закажена да продолжи на следниот ден 28 април. Ова денеска на судењето за организаторите на настаните од 27 април во Собранието, го изјави сведокот Стојан Миланов, заменик претседавач на седницата, кој истакна дека тоа барање било прифатено од претседавачот Трајко Велјановски, сега обвинет

Џафери не дојде да сведочи за „27 април“

Џафери не дојде да сведочи за „27 април“

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска не се појави во својство на сведок на судењето за организаторите на настаните од 27 април 2017, година односно за упадот и насилствата во Парламентот. Џафери го известил судот дека поради собраниски обврски, односно прием на делегација, би можел на рочиштето да пристигне околу 12 часот, на што од судот

Поранешни пратеници сведочеа за настаните на 27 април

Поранешни пратеници сведочеа за настаните на 27 април

Ова денеска на судењето за организаторите на настаните од 27 април во Собранието, го изјави сведокот Стојан Миланов, заменик претседавач на седницата, кој истакна дека тоа барање било прифатено од претседавачот Трајко Велјановски, сега обвинет како еден од организаторите на насилните настани во законодавниот дом. – Одговорно тврдам дека не сум имал

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април” – следното рочиште на 28 септември

Работната агенда на Талат Џафери го одложи неговото сведочење за „27 април” – следното рочиште на 28 септември

-Реклама- Следното рочиште за „Организаторите на 27 април” е закажано за 28 април. Се очекува на тоа рочиште да сведочи и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој денеска не беше присутен поради неговата дневна работа агенда, и затоа што пред него сведочеа неколку актуелни и поранешни пратеници на ВМРО-ДПМНЕ. На едно од следните рочишта за овој

Миланов: Вељаноски правилно ја водеше конститутивната седница

Миланов: Вељаноски правилно ја водеше конститутивната седница

Миланов: Вељаноски правилно ја водеше конститутивната седница На денешното рочиште за случајот за настаните на 27 април, како сведок се појави Стојан Миланов, пратеник од Социјалистичката партија. Тој беше заменик на претседавачот Трајко Вељаноски за време на конститутивната седница. Миланов добро се сеќава на настаните од 27 април и истакна дека Вељаноски

Змејковски за „27 април“: Само еднаш присуствував на протестите „За заедничка Македонија“, со Ристовски и Јанакиески не сум имал контакт

Змејковски за „27 април“: Само еднаш присуствував на протестите „За заедничка Македонија“, со Ристовски и Јанакиески не сум имал контакт

Собраниската седница на 27 април во 2017 година, на барање на СДСМ, беше закажена да продолжи на наредниот ден. Ова денеска на судењето за организаторите на настанот го изјави сведокот Стојан Миланов, заменик претседавач на седницата, кој истакна дека тоа барање било прифатено од претседавачот Трајко Вељаноски, сега обвинет како еден од организаторите