притисни ентер »

Макпетрол, Окта и Лукоил ќе добиваат пари од државата за чување на нафтените резерви

Макпетрол, Окта и Лукоил ќе добиваат пари од државата за чување на нафтените резерви

После повеќе од една деценија, нафтените компании коишто ги чуваат државните нафтени резерви, ќе добијат пари од државата за нивно складирање. Месечно ќе инкасираат по 2 и пол евра од складиран тон, а за таа цел државата годишно ќе одвојува вкупна сума од нешто над 3 милиони евра. По предлог на Министерството за финансии, Владата конечно ја донесе

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Нафтените трговци ќе се опарат, државата ќе им плаќа за чување на резервите

Државата ќе им плаќа на нафтените трговци по 2,5 евра по тон на нафтените трговци кои ќе ја складираат нафтата што како резерва и припаѓа на Дирекцијата за нафтени резерви. Претходно увозниците во земјата не добиваа никаков надомест за оваа услуга а беа должни да ја чуваат во своите складишта. - Со Уредбата за утврдување на висината на надоместот за

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување на нафтени резерви ќе изнесува 2,5 евра по тон, а ќе се плаќа преку Агенцијата за нафтени резерви којашто во буџетот има предвидено средства за таа намена. -Со Уредбата за утврдување на висината на надоместот за чување и евапорација (испарување) на нафта и нафтени деривати од задолжителните резерви што ја усвои Владата на последната

Нафтени резерви, Макпетрол, Окта и Лукоил ќе добиваат пари од државата

Нафтени резерви, Макпетрол, Окта и Лукоил ќе добиваат пари од државата

После повеќе од една деценија, нафтените компании коишто ги чуваат државните нафтени резерви, ќе добијат пари од државата за нивно складирање. Месечно ќе инкасираат по 2 и пол евра од складиран тон, а за таа цел државата годишно ќе одвојува вкупна сума од нешто над 3 милиони евра. По предлог на Министерството за финансии, Владата конечно ја донесе

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување на нафтени резерви ќе изнесува 2,5 евра по тон, а ќе се плаќа преку Агенцијата за нафтени резерви којашто во буџетот има предвидено средства за таа намена. -Со Уредбата за утврдување на висината на надоместот за чување и евапорација (испарување) на нафта и нафтени деривати од задолжителните резерви што ја усвои Владата на последната

Тевдовски: Надомест по 2,5 евра за тон за чување државни резерви на нафта

Тевдовски: Надомест по 2,5 евра за тон за чување државни резерви на нафта

Надоместот за чување на нафтени резерви ќе изнесува 2,5 евра по тон, а ќе се плаќа преку Агенцијата за нафтени резерви којашто во буџетот има предвидено средства за таа намена. - Со Уредбата за утврдување на висината на надоместот за чување и евапорација (испарување) на нафта и нафтени деривати од задолжителните резерви што ја усвои Владата на последната

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување на нафтени резерви ќе изнесува 2,5 евра по тон, а ќе се плаќа преку Агенцијата за нафтени резерви којашто во буџетот има предвидено средства за таа намена. -Со Уредбата за утврдување на висината на надоместот за чување и евапорација (испарување) на нафта и нафтени деривати од задолжителните резерви што ја усвои Владата на последната

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување нафтени деривати ќе изнесува 2,5 евра по тон

Надоместот за чување на нафтени резерви ќе изнесува 2,5 евра по тон, а ќе се плаќа преку Агенцијата за нафтени резерви којашто во буџетот има предвидено средства за таа намена. -Со Уредбата за утврдување на висината на надоместот за чување и евапорација (испарување) на нафта и нафтени деривати од задолжителните резерви што ја усвои Владата на последната