притисни ентер »

Решение за „Емпорио Мол“, градбата која со години го „нагрдува“ Ѓорче Петров

Решение за „Емпорио Мол“, градбата која со години го „нагрдува“ Ѓорче Петров

Трговскиот центар „Емпорио Мол“ во Ѓорче Петров започна со изградба во 2015 година и оттогаш е „заглавен“ во правни лавиринти, поради кои со години стои како чир - недовршена градба која го нагрдува ликот на општината, со оглед на тоа што се наоѓа на најпрометната улица каде во текот на денот поминуваат многу пешаци и возила. Сепак, градоначалникот

Решение за „Емпорио Мол“, градбата-чир во Ѓорче Петров

Решение за „Емпорио Мол“, градбата-чир во Ѓорче Петров

Трговскиот центар „Емпорио Мол“ во Ѓорче Петров започна со изградба во 2015 година и оттогаш е „заглавен“ во правни лавиринти, поради кои со години стои како чир - недовршена градба која го нагрдува ликот на општината, со оглед на тоа што се наоѓа на најпрометната улица каде во текот на денот поминуваат многу пешаци и возила. Сепак, градоначалникот