притисни ентер »

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Специјалниот претставник на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина и други прашања од Западен Балкан Мирослав Лајчак денеска, на својот прв работен ден во Брисел, разговараше со амбасадорите на западнобалканските земји. „Имавме конструктивен разговор за ситуацијата во регионот и евроинтегративниот процес“, напиша Лајчак на својот Твитер профил. Тој појасни

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Специјалниот претставник на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина и други прашања од Западен Балкан Мирослав Лајчак денеска, на својот прв работен ден во Брисел, разговараше со амбасадорите на западнобалканските земји. „Имавме конструктивен разговор за ситуацијата во регионот и евроинтегративниот процес“, напиша Лајчак на својот Твитер профил. Тој појасни

Лајчак уште на првиот работен ден се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Лајчак уште на првиот работен ден се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Специјалниот претставник на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина и други прашања од Западен Балкан Мирослав Лајчак, на својот прв работен ден во Брисел, разговараше со амбасадорите на западнобалканските земји. Имавме конструктивен разговор за ситуацијата во регионот и евроинтегративниот процес – напиша Лајчак на својот Твитер профил. Good to speak to all

Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Специјалниот претставник на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина и други прашања од Западен Балкан, Мирослав Лајчак денеска на својот прв работен ден во Брисел, разговарал со амбасадорите на западнобалканските земји. „Имавме конструктивен разговор за ситуацијата во регионот и евроинтегративниот процес“, напиша Лајчак на својот Твитер профил. Тој појасни

Лајчак во Брисел се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Лајчак во Брисел се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Лајчак денеска првпат седна во канцеларијата на Специјален ЕУ претставник во Брисел. Специјалниот претставник на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина и други прашања од Западен Балкан Мирослав Лајчак денеска, на својот прв работен ден во Брисел, разговараше со амбасадорите на западнобалканските земји. „Имавме конструктивен разговор за ситуацијата во регионот

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Брисел, 25 мај 2020 () – Специјалниот претставник на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина и други прашања од Западен Балкан Мирослав Лајчак денеска, на својот прв работен ден во Брисел, разговараше со амбасадорите на западнобалканските земји. „Имавме конструктивен разговор за ситуацијата во регионот и евроинтегративниот процес“, напиша Лајчак на својот

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

На првиот работен ден во Брисел, Лајчак се сретна со амбасадорите од Западен Балкан

Специјалниот претставник на ЕУ за дијалогот Белград-Приштина и други прашања од Западен Балкан Мирослав Лајчак денеска, на својот прв работен ден во Брисел, разговараше со амбасадорите на западнобалканските земји. „Имавме конструктивен разговор за ситуацијата во регионот и евроинтегративниот процес”, напиша Лајчак на својот Твитер профил. Тој појасни

Германија и Франција повикаа на итно продолжување на дијалогот Белград-Приштина

Германија и Франција повикаа на итно продолжување на дијалогот Белград-Приштина

Министрите за надворешни работи на Германија и Франција, Хајко Мас и Жан-Ив Ле Дријан, повикаа на итно продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина, под покровителство на ЕУ. Целта е да се постигне одржлив, сеопфатен и правно обврзувачки договор меѓу Белград и Приштина, потенцираат министрите, истакнувајќи: Ова не е време за политички маневри

ЕУ: Берлин и Париз бараат веднаш да продолжи дијалогот Белград-Приштина

ЕУ: Берлин и Париз бараат веднаш да продолжи дијалогот Белград-Приштина

Министрите за надворешни работи на Германија и Франција, Хајко Мас и Жан-Ив Ле Дријан, повикаа на итно продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина, под покровителство на ЕУ. Целта е да се постигне одржлив, сеопфатен и правно обврзувачки договор меѓу Белград и Приштина, потенцираат министрите, истакнувајќи: Ова не е време за политички маневри

Германија и Франција бараат дијалогот Белград-Приштина да продолжи веднаш

Германија и Франција бараат дијалогот Белград-Приштина да продолжи веднаш

Министрите за надворешни работи на Германија и Франција, Хајко Мас и Жан-Ив Ле Дријан, повикаа на итно продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина, под покровителство на ЕУ. Целта е да се постигне одржлив, сеопфатен и правно обврзувачки договор меѓу Белград и Приштина, потенцираат министрите, истакнувајќи: Ова не е време за политички маневри

Германија и Франција притискаат за итно продолжување на дијалогот Белград-Приштина

Германија и Франција притискаат за итно продолжување на дијалогот Белград-Приштина

Министрите за надворешни работи на Германија и Франција, Хајко Мас и Жан-Ив Ле Дријан, повикаа на итно продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина под покровителство на ЕУ. Целта е да се постигне одржлив, сеопфатен и правно обврзувачки договор меѓу Белград и Приштина, потенцираат министрите, истакнувајќи дека сега не е време за политички маневри

Германија и Франција бараат дијалогот Белград-Приштина да продолжи веднаш

Германија и Франција бараат дијалогот Белград-Приштина да продолжи веднаш

Министрите за надворешни работи на Германија и Франција, Хајко Мас и Жан-Ив Ле Дријан, повикаа на итно продолжување на дијалогот меѓу Белград и Приштина, под покровителство на ЕУ. Целта е да се постигне одржлив, сеопфатен и правно обврзувачки договор меѓу Белград и Приштина, потенцираат министрите, истакнувајќи: Ова не е време за политички маневри