притисни ентер »

Aska е летачки автомобил кој полетува и слетува како хеликоптер (ВИДЕО)

Aska е летачки автомобил кој полетува и слетува како хеликоптер (ВИДЕО)

Иако станува збор за летало, истото може да се вози како и секој друг автомобил Летeчките автомобили веќе не се нешто ново. Првите идеи и обиди датираат од првите децении на минатиот век, па дури и Хенри Форд имал сличен проект во средината на 20-тите години. Денес работите одат постојано напред, па така компании како AeroMobil и Terrafugia, направија

Aska е летачки автомобил кој полетува и слетува како хеликоптер (ВИДЕО)

Aska е летачки автомобил кој полетува и слетува како хеликоптер (ВИДЕО)

Иако станува збор за летало, истото може да се вози како и секој друг автомобил Летeчките автомобили веќе не се нешто ново. Првите идеи и обиди датираат од првите децении на минатиот век, па дури и Хенри Форд имал сличен проект во средината на 20-тите години. Денес работите одат постојано напред, па така компании како AeroMobil и Terrafugia, направија

Хибридниот летачки автомобил Aska

Хибридниот летачки автомобил Aska

Концептниот летачки автомобил слетува и полетува како хеликоптер, а може и да се вози како нормален автомобил Летачките автомобили не се ништо ново во индустријата – првите случувања датираат од првите децении на минатиот век, па дури и Хенри Форд бил вклучен во сличен проект во средината на 1920-тите. Во последниве години, компаниите како AeroMobil